Veninde..

brevkassespørgsmål

Veninde..

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 13 år 1 uge siden

Hej! Jeg har et "problem" med min veninde. Vi skøjter tit sammen og det er super hyggeligt - bortset fra en ting: hun går meget op i om drenge kigger på hende. (det gør jeg også, men når vi skøjter, er det for at være sammen) Hun siger hele tiden: "Ej, ham der stirrer altså bare helt vildt meget på MIG!!" Hun fotæller hele tiden om drenge, hun kender, der siger, at hun er lækker. Hun siger at jeg har "fede" ben og "flommede" arme, men hun er altså liidt større end mig på det punkt.. Det har virkelig påvirket min selvtillid og jeg føler mig grim, fed, lille og utiltrækkende. Hvad skal jeg gøre? Skal jeg sige hvad jeg føler, eller vil det bare såre hende? Jeg ved det simpelthen ikke. Kærligst C.

Svar: 

Kære C

Jeg synes det er rigtig godt at du skriver herind, så du kan få nogle råd. For det er da bestemt ikke i orden, det din veninde siger til dig. Det skulle jo gerne være sådan, at du føler dig godt tilpas og har det godt i hendes selskab, og det lyder det ikke til at du har for tiden.

Du skriver, at det har påvirket din selvtillid og du føler dig grim og utiltrækkende og sådan skal du jo ikke gå rundt og have det. I har en alder hvor det er helt naturligt at være usikker på sig selv, hvor man ikke altid er tilfreds med sit udseende. Men det er noget andet, når man bliver ked af sit udseende på grund af en anden person. 

Så er der det med drengene, som kan fylde rigtig meget, som du også fortæller at det gør for både dig og din veninde. Men jeg kan godt høre på dig, at du er træt af, at det skal fylde så meget, når I er i skøjtehallen.

Du spørger, om du skal fortælle hende, hvad du føler eller om det vil såre hende. Jeg synes du skal tænke på dig selv i det her og fortælle, hvordan du har det, for du skal have det godt igen :) Fortæl hende, at du faktisk bliver ked af det, når hun siger at du har "fede" ben og "flommede" arme. Du kan også spørge hende, hvorfor hun egentlig siger det til dig.

Måske er hun slet ikke klar over, hvad hun gør ved dig og det skal hun have af vide - for din skyld, så hun stopper med at sige de grimme ting til dig og selvfølgelig også for at jeres venskab kan blive bedre. Der er jo ikke meget ved at have en veninde der gør dig ked af det.

Med hensyn til skøjtehallen, kan du jo også godt sige til hende, at du gerne vil snakke om noget andet end drenge hele tiden. Måske der er noget du synes, der er fedt at snakke om, som du gerne vil dele med hende.

Det kan godt være hun bliver lidt ked af det og det er selvfølgelig ikke så rart, men du er jo også ked af. Nogen gange har man ikke lyst til at snakke om problemerne, men jeg synes det er det bedste at gøre. Så ved I også til en anden gang at det er ok at fortælle hinanden, hvordan man har det og det kan blive lidt lettere.

Jeg håber du kan få det sagt til din veninde, for jeg tror det vil være rigtig rart for dig.

Held & lykke herfra

De bedste hilsner Rikke

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program