forvirret

brevkassespørgsmål

forvirret

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 12 år 11 måneder siden

hej. :) Jeg har lige haft en kæreste, som jeg var sammen med i et halvt år. vi havde det rigtig godt sammen og de sidste to måneder af forholdet begyndte vi også at have samleje. jeg havde bare et problem med det .... altså jeg havde rigtig meget lyst til ham, og det hele var sådan set fint på den måde. Vi var begge to ret uerfaren, udover jeg havde gjort det to gange før, men begge gange var jeg utrolig fuld, så det husker jeg ikke så meget af - så vi tog det stille og roligt, og fandt et tempo der passede os begge. Men mit problem er at jeg bliver fyldt op med en følelse af kvalme, efter at have været sammen med ham. jeg tror sådan set ikke det har noget med ham at gøre, for ham elskede jeg jo rigtig meget, og han gjorde intet jeg ikke ville have .. men ja ... alligevel kom denne her kvalme, også bare af at tænke tilbage på jeg har gjort det. Af og til når jeg f.eks er i bad, kan jeg godt få lyst til at at røre lidt ved mig selv.. det gør jeg så.. og tror egentlig jeg synes det følelse meget rart, men lige pludselig får jeg den der enorme kvalme, og nogen gange lyst til at græde? det må lyde virkelig mærkeligt ... men sådan får jeg det virkelig. ligenu føler jeg det gør, at jeg ikke rigtig på nogen måde tør få en ny kæreste, selvom jeg synes det er en fantastisk følelse at være forelsket, og en tryg og rar følelse at have en kæreste. Det var forresten mig selv der droppede min anden kæreste, og for den måned siden hvor jeg gjorde det var jeg meget i tvivl om hvorfor jeg egentlig gjorde det, for jeg elsker ham rigtig højt, og han blev rigtig såret, men nu har jeg bare fortrængt det, så godt jeg nu har kunnet .... men nu tænker jeg at det her måske har været en del af grunden, ikke kun det, men at det måske har haft en lille finger med i spillet. for fordi jeg fik den kvalme af det, gjorde det også bare at han på en måde fik mig til at føle noget dårligt ... jeg kom ligesom til at forbinde den følelse med ham. håber meget du kan hjælpe mig, for jeg synes ikke det er nogen rar følelse og jeg forstår det ikke rigtig selv ... på forhånd tak. :) kærligste hilsner johanne.

Svar: 

Hej Johanne.

Tak for dit indlæg - det er godt du skriver, for der er en masse ting som du har brug for at få afklaret. Det kan jeg godt forstå. Jeg vil prøve at hjælpe dig på vej, så godt jeg kan.

Jeg synes du beskriver rigtig godt hvordan og hvornår du føler den kvalme og hvordan du undrer dig over hvad det betyder. Så jeg tænker det er noget som du har tænkt rigtig meget over og jeg kan godt forstå, hvis det er svært for dig at finde ud af hvad det betyder.

Jeg tænker at din krop på en måde forsøger at fortælle dig et eller andet. Når man får kvalme så kan det enten være på grund af noget fysisk; noget du har spist eller du er på en eller anden måde dårlig eller syg. Men det kan også være psykisk; du kan have det skidt med et eller andet, noget ubevidst måske. Det ubevidste kan være at du måske fortryder det der er sket, måske har du ikke de rette følelser for kæresten eller måske minder det dig om noget, der er sket dig, som ikke har været rart for dig. Det kan også være at ikke helt føler dig klar til at være seksuelt aktiv, selvom du har prøvet det før. Kvalmen kan komme, fordi du prøver at undertrykke et eller andet.

De første gange man har sex, kan man blive enormt opmærksom på de følelser man oplever, hvad man er tiltrukket af og eksempelvis om man er til piger eller drenge. Det kan også være at man opdager en side af sig selv, som man ikke var klar over og det kan tage lidt tid at vænne sig til den.

Jeg synes det er vigtigt at du får mærket godt efter, hvad det er der sker, når du får kvalme. Er der nogle tanker som du prøver at lade være at tænke på? Det er vigtigt du har det godt med dig selv og at du har lyst til sex med din kæreste og lyst til at røre ved dig selv - uden at du skal opleve kvalme. Sex skal være en naturlig og dejlig del af ens liv - og det skal det også nok blive for dig. 

Det kan være rigtig svært at "mærke efter" hvad det er der sker og jeg kan godt forstå at du tænker at du ikke tør få en ny kæreste, hvis du skal opleve det her igen. Men selvfølgelig skal du have de kærester du ønsker og det skal føles dejligt og rart at have sex, føle sig tryg og bare være forelsket. Måske du kan bruge lidt tid på bare at være dig selv, finde ud af hvem du er og hvad du har lyst til. Det kan også være en god ide at du tager til din læge og fortæller præcis hvad du skriver her til brevkassen. Din læge kan snakke med dig og måske undersøge om der er noget der gør at du får kvalme.

Jeg håber du kan bruge mit svar ellers er du velkommen til at skrive igen.

Pas godt på dig selv.

Sommerhilsner fra

Bibi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program