Et par spørgsmål.

brevkassespørgsmål

Et par spørgsmål.

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 12 år 8 måneder siden

Hej brevkasse, først vil jeg skrive at jeg synes i gør et utroligt godt arbejde her på denne site. Jeg har fået svar på utrolig mange ting. Men, i kan nu ikke slippe for jeg også skriver et par spørgsmål hehe :) Spørgsmål: 1 Jeg er en dreng på 12 år. 13 om 4 dage. Jeg vil vide om min penis er stor, normal eller lille i min alder? Den måler 10-11 cm i slap tilstand, og er cirka 14 cm i stiv tilstand. Jeg er skam stolt af den som den er. Spørgsmål: 2 Synes i det er for tidligt at have oral sex, og hånd sex eller hvad man nu skal kalde det og den slags på min alder, altså vis du selv synes du er fysisk og sygisk klar? Spørgsmål: 3 Synes i det er for tidligt at have sex i min alder, vis jeg selv synes jeg er fysisk og sygisk klar som sagt i overståne? Spørgsmål: 4 Og nu til sidste spørgsmål. Jeg og min x kæreste slog op for cirka 3 måneder siden, efter vi godt nok havde været sammen i et halvt år. Men der er det, at jeg stadig er ovenud forelsket i hende. Jeg ved simpelhen ikke hvad jeg skal gøre, for jeg tænker hele tiden på hende. Kan ikke få hende ud af mine tanker. Det lyder som om det er ohh så godt jeg er så forelsket, men i mit tilfælde er det utroligt belastende fordi jeg ikke kan konsentrere mig i skolen, eller bare i det hele taget konsentrere mig. Plus jeg ikke kan se mig selv sammen med nogle andre piger. Jeg kan virkeligt godt lide hende, men jeg ved virkeligt ikke om jeg skal prøve at finde sammen med hende igen, eller om jeg bare skal prøve at glemme hende, for jeg føler ligesom hun splitter mit liv ad. Hvad synes i jeg skal gøre? Tak på forhånd :)

Svar: 

 

Hej med dig.

Mange tak for din ros, det er dejligt du kan kan bruge vores svar herinde til noget. Jeg vil også gerne prøve at bevare dine spørgsmål.

Spørgsmål 1

Det er forskelligt, hvornår og meget drenges penisser udvikler sig. Det du skriver om din penis synes jeg lyder helt normalt for en dreng i din alder. En penis bliver i gennemsnit 12-18 cm, når drenge er fuldt udviklede, det er du først, når du er 18-20 år gammel.

Spørgsmål 2

Når du er 12 år gammel er din krop stadig ikke helt udviklet. Jeg synes derfor det er lidt tidligt at begynde på den slags. Det også vigtigt din krop følger med, selvom du synes psykisk klar.

Spørgsmål 3

Den seksuelle lavalder er 15 år, det betyder at det er tilladt at have sex, når man er 15 år. Så loven siger faktisk at man skal være 15 år, før man må have sex. Men hvis man har sex når man er under 15 år og erjævnaldrende, så bliver man faktisk ikke straffet.

Så det er ikke ulovligt at have sex når man er 12, men heller ikke tilladt. Så derfor synes jeg ikke det er nogen god idé at have sex, når du ikke er ældre, selvom om du føler dig både psykisk og fysisk klar.

Spørgsmål 4

Forelskelse kan være rigtig svært og gøre ondt helt indeni. Man bliver helt opslugt af et andet menneske og det kan være svært at fokusere på andet. Jeg kan derfor godt forstå, hvis det kan føles belastende. Der findes desværre ikke en bestemt måde man komme ud af forelskelse. Du skriver at i slog på for ca. 3 måneder siden, jeg har derfor lyst til at spørge dig om du har fortalt hende at du stadig er forelsket i hende?

Jeg ved ikke om du allerede har snakket med hende, men jeg tænker at det ville være en god idé at snakke med hende og fortælle hende hvad du føler. Det kan måske hjælpe at få lettet dit hjerte. På den måde har hun også mulighed for at fortælle dig, hvor hun står, så du kan få en afklaring. Måske er hun ikke interesseret og det kan være hårdt at få at vide. Men jeg tror du bedre kan komme videre, hvis du får et klart svar. Det kan også være hun stadigvæk tænker på dig og så kan det jo være i skal prøve igen.

Men det tager tid at komme sig over en forelskelse, og nogen gange er det det der skal til. Det kan godt være du ikke kan se dig selv sammen med andre piger lige nu, men du vil helt sikkert også møde andre søde piger senere.

De bedste hilsner, Sine

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program