Tyndt hår

brevkassespørgsmål

Tyndt hår

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej. Det er godt at der er et sted som Cyberhus, hvor vi unge kan skrive de ting vi ikke vil nævner overfor andre. Stort ros til Cyberhus. Jeg har på det seneste begyndt at miste hår, mere end jeg plejer, og det har bekymret mig. -Mit hår er blevet tynder. -Mere skæl. -Kløe i hovedbunden. -Det kan blive fedtet. Mit hår er blevet anderledes, tynder og forrest er der tomtrum/gennemsigtighed mellem hårlokker. - Kan ses når jeg har hestehale og løst, altid. - I midten kan jeg mærke der er tomtrum. - Når jeg bare letter hånden på mit hår og trækker let, havner der 3-5 stykker hår på hånden. - I bad, krøller det sammen. Det kan ses når jeg hår i bad med en speciel shampoo for fedt.. Det viser fedt steder, som jeg er sikker på får hårene til at krølle sammen. (Mit hår er den glatte type) Jeg ved fra min mor at hun har fedt og svampe. Hun har selv meget tyndt hår og hun er skaldet, hvis hun klipper sit hår.. Hendes er totalt anderledes end da hun hun var 15 år gammel. . - Jeg spiser usundt mad, men ikke hver dag. Men jeg er den type menneske, som hurtig bliver ramt af fedt. Altså jeg kan mærke hvordan min hovedbund altid er varm, og når jeg spiser usundt mad.. Så bliver mit hår fedtet- det er et tegn på at der er fedt i mit hår.. Og på ryggen har jeg 1-3 små knopper som er svampe. - Jeg har før haft en hel hovedstad for lus i 6 år, siden jeg var 8.. forfærdeligt snavs. De drak blod, og så for 2 år siden.. Da vi kvaste dem, kom der kun hvidt slim ud.. Og det førte til fald af hår og skiftende farve.. -Men det er anderledes nu. . Jeg har det forfærdeligt over at jeg ikke har lyttet til min mor, om ikke at spise chips,slik.. men istedet fokuserer på frugt, vand, ost, vitaminer. Lægerne, de fatter det ikke. De siger bare det er fordi vejret. MEn man kender jo ens eget hår, og krop selvfølgelig. Derfor vil jeg håbe på et svar om hvad jeg kan gør?

Svar: 

Hej med dig
 
Tusind tak for dine roser.:) Det er dejligt at høre.
 
Og det er rigtig fint du skriver ind til os, når nu du er bekymret. Du skriver at dit hår er blevet tyndere, at det er fedtet, og at det klør. Du fortæller desuden, at der nogle steder er gennemsigtighed mellem hårlokkerne. Er det mon pletskaldethed du mener, altså at der er områder i din hovedbund, hvor der slet ikke er hår?
 
Jeg er også i tvivl om, du har været til læge med det her problem?
 
Hvis du endnu ikke har været til læge, synes jeg du skal få din læge til at kigge på din hovedbund. Man kan nemlig have udslæt der giver hårtab, kløe og pletskaldethed.
Det kan også være en svamp, der giver skæl. I det tilfælde vil lægen ordinere en skælshampoo til dig.
 
Jeg er ikke så sikker på, at dine problemer (som du beskriver det) kun skyldes din kost, men når du føler at dit hår bliver meget fedtet af at spise fed mad/usund mad, kunne det være en god grund anledning til at prøve at ændre på det. Prøv at skære ned på slik og chips, du kan for eksempel sige, at du kun må spise den slags 1-2 gange om ugen. Spis frugt og grønt, groft brød og kød. Husk også at en sund kost ikke er en fedtfri kost. Vi skal nemlig have fedt, for eksempel olivenolie, gennem vores mad, ellers kan vores krop ikke fungere optimalt. Det er vigtig at spise varieret.
 
Og så vil jeg lige fortælle dig, at vi i gennemsnit taber mellem 50 og 60 hår hver dag, flest om efteråret. Og det er helt normalt.
Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Held og lykke med det.
 
Hilsen Kathrine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program