i tvivl?

brevkassespørgsmål

i tvivl?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 5 måneder siden

jeg har spist en pære, en lille skål havregryn, en lille skål youghurt og en (cultura) drikke youghurt idag. Er det meget? bliver jeg fed at det her? jeg har også dyrket sport, men indtager jeg alligevel plus kalorier? jeg synes det er helt ekstremt meget når jeg sidder og skriver det ned her, men det føler jeg ikke i løbet af dagen? - er det ikke rigtigt, at der er meget få kalorier i youghurt - eller hvad skal jeg spise, for næsten ikke at indtage nogle kalorier?? håber i kan svare mig hurtigt. kh - j.

Svar: 

Kære J,

0
0
1
254
1556
DMJX
12
3
1807
14.0

Normal
0

21

false
false
false

DA
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Tabel - Normal";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:12.0pt;
font-family:Cambria;
mso-ascii-font-family:Cambria;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Cambria;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Jeg er glad for at du skriver ind, for det lyder til at du har brug for et par gode råd.

Når jeg kigger ned over det du har spist på en hel dag, så kan jeg groft regne ud at du har spist mindre end en tiendedel af hvad du har brug for på en dag. Når du oveni også dyrker motion, så er det alt for lidt.

Når man vil spise sundt, er det ikke kun kulhydrater man skal kigge på. Hvis vi nu tænker hvad du skal spise på en dag:

Du skal have morgenmad, frokost og aftensmad. Derudover anbefaler mange diætister at man spise mellemmåltider både om formiddagen og eftermiddagen. Når man spiser mange mindre måltider holder man sit stofskifte i gang. Det bliver bremset når man spiser for sjældent. Hvis jeg kigger på hvad du har spist på en dag er det kun nok til morgenmad og et mellemmåltid. Det er alt for lidt.

Udover kulhydraterne så er der også mange andre dele af kosten, som din krop skal bruge. Protein, vitaminer og fedt. Det får du heller ikke nok af. Alle disse ting er afgørende byggesten for at dine celler kan dele sig, dine muskler kan arbejde, min livmoder kan lave menstruation og du skal læse og lære i skolen. Det kan du ikke undvære.

Så mit bedste råd til dig er at du spiser sundt og varieret. Det vil sige grønsager, frugt, kød, fisk, ris, pasta og brød. Hvis du vil lave det sundt, så kan du spise magert kød, brune ris eller groft brød. Det er en rigtig god og sund måde at spise på, samtidig med at du sikrer din krop alt det du har brug for.

Men jeg vil i hvert fald garantere dig, at der fra et lægeligt synspunkt, bestemt ikke er for få kulhydrater i din kost. Tværtimod. Du skal have mange flere hvis din krop skal vokse og fungere. Hvis du har brug for at snakke med nogen, har vi en masse dygtigt folk siddende i chatten, som du kan snakke med.

Venlige hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program