Alders forskel...

brevkassespørgsmål

Alders forskel...

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 5 måneder siden

Hej jeg er som sagt en pige på 13, og jeg er lidt forvirret. Jeg har været forelsket i et par stykker efterhånden, altså sådan rigtig forelsket. Problemet er bare at de aldrig er på alder med mig, men ældre. Jeg har haft en kæreste på min egen alder men det var ikke seriøst og jeg kunne egentlig ikke rigtig lide ham. Her på det seneste har jeg haft et crush på en af min storesøsters venner på 16. For alvor. Han er virkelig bare dejlig. Og muligvis er han også bare lidt interesseret i mig. Hvilket jo er meget godt, bortset fra at jeg har på fornemmelsen at vi aldrig ville blive til noget. Jeg tænker også meget på sex og jeg mener selv at jeg er klar. Så mit spørgsmål til jer er; -Hvordan får jeg fat på ham? -Er det normalt at føle sig klar i min alder?

Svar: 

Hej med dig..

Det lyder dejligt at du har fået et crush på ham fyren og det kan give sådan en dejlig følelse i maven. Det kan også være ret frustrerende, når man ikke rigtig ved om det kan blive til noget.

Lige nu lyder det til at dine følelser og hormoner er ved at vågne op og det hører med til at blive teenager. Du har prøvet at have en kæreste og du har været vild med nogle drenge som er ældre end dig, og det er helt okay. Du er nemlig ved at finde ud af hvad du godt kan lide ved en fyr og hvordan det mærkes inden i.

Jeg kan sagtens forstå, at du er blevet vild med din storesøsters ven og jeg kan ikke vide om I kan blive kærester, men jeg vil gerne fortælle dig, at der er stor forskel på 13 år og 16 år. Han har prøvet meget mere end dig, for eksempel med kærester, sex og følelser. Derfor kan det også være ret svært at være kærster med en på 16 år, fordi han måske interesserer sig for nogle andre ting end dig og også gerne vil nogle andre ting. Det synes jeg du skal vide.

Du skriver, at du tænker meget på sex og måske føler dig klar til det. Det er også okay, fordi sex og kærester og kærlighed hænger jo sammen. Men jeg synes du stadigvæk er for ung til sex. Der er faktisk en lov der hedder den seksuelle lavalder og den siger du skal være 15 år før du kan have sex.

Grunden til at den lov er lave er egentlig meget god, fordi sex er dejligt og en naturlig ting for kærester, men det er også noget man lige skal lærer stille og roligt. Fordi når man har sex kan man nemt komme til at overskride sine egne grænser og det kan være svært og ubehageligt, hvis man ikke rigtig har lært hvad sex er endnu, og derfor er det bedst for en, hvis man venter med at have sex til man finder en man kender godt og føler sig tryg ved.  

Så for at sex bliver en dejlig ting, er det bedst at tage en ting ad gangen. Jeg synes du skal starte med at finde en dejlig kæreste som du kan lære at kende rigtig godt og en som du bare synes er rigtig dejlig. Når du så er blevet lidt ældre og måske har kysset og nusset med den her kæreste, så er du mere klar til sex..

Så mit råd til dig er egentlig at acceptere at du er ret vild med ham her og at det er helt okay, men måske acceptere at han er lidt for gammel :) Men hvis du nu går og slet ikke kan glemme ham og bare har lyst til at finde ud af om det alligevel skal være jer to, så synes jeg du skal sige det til ham, eller skrive det til ham. Du kan også oveveje at snakke med din søster, hvis du synes I har et godt forhold og kan snakke om sådan nogle ting. Jeg tænker at hun alligevel får det at vide ret hurtigt, så måske kunne det være en god ide..

Jeg håber alt det bedste for dig..

Venlig hilsen

Julie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program