Vægttab

brevkassespørgsmål

Vægttab

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 12 år 1 måned siden

Hej, Vil høre hvor længe man kan leve på 400 kcal uden at kroppen tager skade. Vil gerne lige tabe mig 6 kilo på en hurtig måde, så er det okay at spise så lidt, når det er en begrænset periode? Ved godt det ikke er sundt, men vil man ikke kunne gøre det uden at tage skade, hvis det bare er 3-4 uger?

Svar: 

Kære du, 

Godt du skriver ind, for jeg vil meget gerne sikre mig at du ikke skader din krop i et forsøg på at tabe dig. 

Jeg vil starte med at sige - helt klar og tydeligt - nej, det er ikke okay at spise så lidt. Det er uanset hvor mange dage det handler om. Det er ganske enkelt usundt og skadeligt for din krop, dine muskler, din hud, din hjerne og alle dine organer. De skal bruge brændstof, som de får via vores kost, de kulhydrater og den fedt vi spiser.

Derudover kan man ikke få et langvarigt vægttab ved at sulte sig. Din krop vil sige til sig selv 'Nu er der ikke noget mad, så derfor må vi spare på det vi har'. Så forbrænder du pludselig ikke så meget fedt, som du plejer. Fordi koppen 'sparer'. Det betyder, at din forbrænding vil være lavere efter en periode, hvor du har spist meget lidt. Og derfor vil du hurtigt tage alle kiloene på igen. Og måske endda mere end du tabte i første omgang.

Så jeg vil virkelig ikke anbefale dig at gå sulten rundt for at tabe dig. Det virker ikke. Istedet kan du tage til din læge og snakke med ham/hende om hvordan du kan tabe dig så det holder i længden. 

Håber det kunne hjælpe dig til et sundere og bedre vægttab.

Venlige hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program