Udflåd

brevkassespørgsmål

Udflåd

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 11 måneder siden

Hejsa. Jeg er en pige på 14 og jeg har rigtig meget udflåd. Og det er virkelig meget og det er heletiden! det er rigtig irreterende for hvis jeg nu har glemt at tage trusseindlæg på så sidder det på mine trusser og bliver tørt og klør? og det lugter altså også lidt. Hvad skal jeg gøre? er der noget galt med mig? Hilsen Louise.

Svar: 

Hej med dig Louise

Jeg kan godt forstå du syntes der er irriterende, især nu når du skriver det hele tiden er der. Det er dog ikke unormalt, nogle piger har meget udflåd og udflåd er faktisk med til, at rense skeden. Men siden du siger det lugter og klør, tror jeg der kan være noget galt.

Som sagt er det ikke unormalt, at nogle piger har meget udflåd. Men der kan også være nogle faktorer der gør man har så meget. Så som hvis du f.eks. vasker dig med sæbe i skeden, der ikke er beregnet til det. Det er vigtigt at du bruger intimsæbe til at vaske dig forneden fordi almindelig sæbe kan ødelægge den bakteriebalance der skal være i skeden og derfor give mere udflåd.

Ud over det, er det ikke unormalt at piger får svamp i skeden engang imellem, hvilket også kan ændre dit udflåd, så der kommer mere. Det kan heldigvis nemt ordnes, med noget canesten fra apoteket.

Hvis din udflåd også er farvet, kan det måske være en betændelsestilstand og det er vigtigt, at det bliver behandlet. Så jeg vil råde dig til uanset hvad lige, at smutte forbi din læge for, at få det tjekket for en sikkerhedsskyld. Lægen vil også kunne guide dig, hvis det nu er et eller andet der er skyld i, du har så meget udflåd.

Hvis du tænker at det er vildt pinligt at skulle til lægen og snakke om de her ting skal du vide at det som sagt er fuldstændigt normalt og din læge er vandt til at snakke om og kigge på udflåd, svamp og andre problemer der kan være omkring kønsorganerne.

Jeg håber du kan bruge svaret

Med venlig hilsen Paw

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program