hjælp

brevkassespørgsmål

hjælp

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 8 måneder siden

Hej. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre længere! Dengang jeg var lille, boede jeg sammen med begge mine forældre. Det var helt forfærdeligt. Mine forældre skændtes hele tiden og min far smadrede ting, som fx. glaspynteting og engang smadrede han faktisk også en bord. Min far flyttede fra min mor, min lillesøster og mig da jeg var 7 år gammel. Min far begyndte at komme om natten, og banke på vinduerne og råbe onde ting til os. Engang ødelagde han faktisk også et vindue. Jeg kan huske at jeg var så bange for ham. Det er jeg også stadig. Mig og min lillesøster så ham ikke ret tit. Jeg kan huske en gang hvor mig og min lillesøster besøgte ham hvor han begyndte at råbe og blive voldelig. Jeg blev konfirmeret i april. Min far og hans familie blev ikke inviteret til min fest, men de havde lovet at komme i kirken. Men det gjorde de ikke. Jeg følte mig enormt svigtet. Jeg føler mig virkelig ensom. Jeg har også en spiseforstyrrelse og en depression. Min mormor sidder hele tiden hjemme hos os og drikker, og det sårer mig virkelig, for jeg plejede at have et virkeligt tæt forhold til min mormor. Jeg føler slet ikke at jeg kan klare alt det her mere. Hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Kære Dig,

Jeg kan godt høre at du har det rigtig svært. Du fortæller, at du siden du var lille har oplevet at din far smadrede ting, at han har truet jer og været voldelig. Og at du er bange for ham. Du fortæller også at du følte dig meget svigtet da ham og hans familie ikke mødte op i kirken til din konfirmation - og det kan jeg godt forstå. Du skriver også at du føler dig ensom, og at du er ked af det fordi din mormor, som du før havde et tæt forhold til nu sidder hjemme hos jer og drikker. Det er nogle rigtig svære problemer du går rundt med, og jeg kan virkelig godt forstå at du føler at du ikke kan klare alt det mere!!

Du fortæller også at du har en spiseforstyrrelse og en depression. Jeg kan godt forstå at du føler dig fyldt helt op af alle de problemer - og jeg synes faktisk det er rigtig flot at du alligevel har fundet overskud til at skrive hertil. Det lyder til at du er nået til et punkt nu, hvor der skal gøres noget.

Jeg tænker på om du mon går helt alene med alt det her? Som jeg allerede har skrevet, så er det nogle meget svære problemer, og det er alt for meget at gå alene med. Jeg synes at det første du skal gøre, er få snakket med nogle voksne, der kan hjælpe dig. Jeg vil prøve at give dig nogle forslag til hvem du skal snakke med om hvad.

1. Din familie. Du skal have snakket med nogen omkring de ting der sker i jeres hjem. Både i forhold til at din far er voldelig og i forhold til din mormor som drikker. Det lyder til at det er gået helt i hårdknude derhjemme, og når din mormor sidder hos jer og drikker, så kunne det lyde til at hun heller ikke har det så godt. Den kommune du bor i har en familierådgivning, som du kan kontakte, og som kan hjælpe dig og din familie videre. Da jeg ikke ved hvilken kommune du bor i, kan jeg ikke sende dig et tlf.nr. eller link. 

Jeg vil foreslå at du kan snakke med en af dine lærere. Er der mon en lærer du har tillid til, og som du tænker du kunne snakke med? Din lærer kunne så hjælpe dig med at finde et tlf.nr. til familierådgivningen, eller måske med at tage kontakt til dem. Evt. kan du også logge dig på vores chatrådgivning, hvor du kan oplyse hvilken kommune du bor i, og rådgiveren vil kunne sende dig et link eller et tlf.nr.

2. Din spiseforstyrrelse og depression. Jeg tænker lidt på om du mon har været hos lægen og fået konstateret en spiseforstyrrelse og depression? Eller om det er noget du selv ved, men går alene med? Hvis du ikke har fået det konstateret hos din læge, så synes jeg du skal få bestilt en tid hos din læge. Og så skal du snakke med ham/ hende om hvordan du har det, og om at du oplever at du har en spiseforstyrrelse og en depression. Din læge kan hjælpe dig i forhold til om du skal have en form for behandling, evt. nogle samtaler.

Jeg håber rigtig meget at du vil få kontaktet familierådgivningen og din læge, så du kan få den hjælp du fortjener! Du er meget velkommen til at logge dig på vores chatrådgivning, hvis du får brug for at snakke lidt mere om det hele.

Mange tanker fra Helle.

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program