Våde-drømme!

brevkassespørgsmål

Våde-drømme!

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Hey Cyberhus. Er ikke sikker på at det er det rigtige forum men... Jeg er urolig om aftenen for at sove fordi jeg ikke vil ha' våde drømme... Går i bad om natten hvis det sker og kan ikke sove i min seng efter... Synes det er så klamt og er bange for at det sker mens en af mine venner er her eller når jeg ikke er hjemme, men sover ude...

Svar: 

Hej med dig 

Tak for dit brev til brevkassen.. Det lyder til at du ikke har det særlig godt med at have våde drømme, og jeg kan også godt forstå det ikke er rart når man ikke rigtig kan kontrollere dem.
 
Våde drømme sker under drømme-søvnen (kaldet REM-søvnen), hvor man får rejsning, og herefter udløsning – og det er faktisk en helt normal ting for drenge på din alder at have våde drømme.. ja, faktisk for alle mænd hele livet igennem. Man siger fx at hver anden 15-årige dreng har oplevet sådanne våde drømme, og at nogen oplever det ofte og andre sjældent! Det er alt sammen helt normalt. Det sker fordi at hormonerne farer rundt i kroppen, hvilket gør at sex helt automatisk fylder meget i tankerne – også om natten, hvilket giver våde drømme.
Så selvom du synes det er klamt, skal du vide at det er en helt normal fysisk reaktion, som du ikke kan gøre så meget ved. Det du kan gøre, er dog at onanere inden du skal sove (eller ud af døren, hvis du skal sove ude), da der så er mindre sandsynlighed for at du vil opleve våde drømme. Det kan du fx gøre, når du skal sove ude eller en kammerat sover hos dig, og du kan sove mere rolig uden at frygte at vågne op efter en våd drøm.
 
Jeg håber du kan bruge mit svar og at du med tiden vil få et mere afslappet forhold til denne del af at være en teenagedreng. Hvis du har mod på det, kan du prøve at snakke med en god kammerat om det. Det er som sagt stor sandsynlighed for at han har oplevet det samme og det kunne måske være rart for dig at høre hvordan han har det med det.
 
De bedste hilsner fra Heidi

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program