Jomfru

brevkassespørgsmål

Jomfru

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 8 måneder siden

Hej! Jeg er en dreng på 16 år, og er jomfru, storset alle mine venner er ikke-jomfruer... Der er bare ingen piger der viser intresse for mig, så gætter på at jeg skal være jomfru, det næste laaaaaang tid... Når jeg er sammen med mine venner og de snakker om det, føler jeg mig meget mere barnlig... De prøver at mundre mig op (som venner gør), men det hjælper intet. At være jomfru er det ENESTE der er pignligt ved mig selv, og kan nok aldrig blive stolt over det... Hvad skal jeg gøre? Tak på forhånd Hilsen Jomfruen.

Svar: 

Hej Jomfru.

Megt væsentligt spørgsmål du kommer op med, og du er ikke alene om at spekulere over det, at være jomfru. Det er der mange unge der spekulerer over. Jeg kan også godt forstå, at du kan føle dig udenfor når dine venner er i fuld gang med sexsnakken og du ikke kan tage del i denne snak med venner. Kender til flere unge, der har været i den situation.

I besvarelsen af dit spørgsmål vil jeg først foksere på nogle af de emner som du nævner i dit spørgsmål og til slut komme med nogle forslag på hvad du kan gøre.

1) At være jomfru som 16 årig er ganske almindeligt. Du er ikke alene og rigtig mange unge mennesker på din alder, er jomfru ligesom dig. Det jeg fornemmer blandt mange unge mennesker i dag, er at det, at være jomfru faktisk er helt ok. At der er respekt for andre unge mennesker, som ikke har travlt med at miste jomfruheden. I nogle ungdomsmiljøer kan der selvfølgelig godt være lidt gruppepres, men der er lige så almindeligt, at have respekt for dem der er jomfru. Det virker til, at du har nogle venner, som er positivt stemt overfor din jomfruhed, det skal nyde.

2) Du føler dig meget mere barnlig, når du er sammen med dine venner, en følelse som er ganske almindelig, når man sidder og høre på sine venner fortælle om hvad de oplever seksuelt og man ikke rigtig føler, at man kan bidrage med noget. Men, at være jomfru er ikke det samme som at være barnlig eller umoden, selvom man kan føle sådan i sexsnak-situationerne. Jeg har stødt på masser af umodne, barnlige ikke-jomfruer igennem mit liv. Så der er ikke en tydelig sammenhæng mellem ens jomfruhed og modenhed. 

3) Så til pigerne, som ikke viser dig interesse. Der kan være mange forskellige grunde, til, at pigerne ikke virker til, at have interesse for dig. Jeg har ikke ret meget kendskab til hvem du er og hvilken situation du er i.
Grunde til pigers manglende interesse:
- De er generte og tør ikke kontakte dig.
- De viser interesse eller de tror, de viser interesse. Men enten er deres signaler for utydelige eller så er de signaler som de sender svære at afkode. Mange drenge og mænd kan ikke se når piger/kvinder viser interesse for dem, fordi de to køn kan have forskellige måder at signalere interesse på.
- Du søger deres interesse de forkerte steder eller måske er du for fokuseret på sex, det at miste mødommen, at de signaler du sender ud ikke er hvad de går efter. Desperation får mange piger til, at trække sig tilbage. 
- Du mangler selvtillid eller selvværd. Egenskaber som mange mennesker finder tiltrækkende.
- Måske virker du afvisende, overfor piger, hvis du er genert overfor dem.

Hvad kan du så gøre?
Jeg tænker, at det ville være en god ide, at acceptere din situation. Accepter at det er her du er i dit liv og fokuser på andre ting. Det kan være svært når lysterne raser, men at negativt fokus på din jomfruhed, kan gøre, at du bliver mere anspændt og ikke slapper af når du er sammen med en pige. Det er helt almindeligt, at man er nervøs og usikker når det gælder det modsatte køn og sex, men accepter den følelse, lær, at være i den og hop ud i kontakten med pigerne. Øvelse gør mester. Hvis du tager fokus væk fra at miste din jomfruhed, når det gælder piger og fokusere på, at øve dig i bare at være sammen med dem, snakke med dem, flirte med dem. Spørg eventuelt dine venner hvad de gør eller observer hvad de gør og prøv dig frem. En måde hvor du kan være lidt med i samtalen er, at spørge lidt ind til hvordan deres første gang var og hvordan de finder pigerne.
Du skriver, at der ikke er andet ved dig, der er pinligt, så nyd det.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og held og lykke med det hele.   

Venlig hilsen Lisa.

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program