Alkohol

brevkassespørgsmål

Alkohol

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Hej. Jeg har gået rundt og tænkt meget over hvor skadeligt det egentligt er at jeg drikker alkohol. Jeg har drukket rimeligt meget et par gange. Og sidste uge drak jeg så meget at jeg ikke kunne huske alt hvad jeg lavede. I denne uge har jeg så haft problemer med at huske de ting jeg skal nå, og hvis jeg lige har tænkt på et eller andet, flyver det hurtigt ud af hjernen igen og så kan jeg simpelthen ikke huske det. Jeg tænkte på om det var pga. alkoholen eller om det bare er mig der er lidt forvirret en gang i mellem? :-) Så har jeg også fået noget lignende tinitus, Der er en hyle lyd hver gang der ikke er larm omkring mig, og det irriterer mig utroligt meget, især når jeg skal sove. Så jeg vil bare lige spørge om "problemer med hukommelsen" i denne uge, og tinitusen kan være forsaget af alkoholen?? Eller om alkoholen foreksempel gør min tinitus værre?? På forhånd tak. Mage hilsner mig.

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan forstå at du generelt er bekymret over alkohols skadelige virkninger og at du er begyndt at glemme ting og derudover har fået en hyletone i ørene efter at have drukket alkohol.

Hvis vi først tager det med alkoholens skadelige virkninger så bliver man nok nødt til at skelne mellem de skader som alkoholen kan føre med sig og så de skadelige virkninger alkoholen har på kroppen. Når du nu drikker så meget at du ikke kan huske hvad der er sket, så er der jo desværre risiko for mange forskellige ting. F.eks. kan du komme til at gøre ting du fortryder, f.eks. seksuelt eller med rusmidler. Du kan komme galt afsted i trafikken eller falde i søvn udenfor, hvor man, når man er fuld, er i risiko for at blive så afkølet at det kan være livsfarligt. Så jeg vil naturligvis anbefale at du drikker noget mindre så du stadig er dig selv, det havde du nok regnet ud at jeg ville anbefale.

Hvad angår alkoholens skadelige virkninger på din krop, så er der jo en grund til at man får tømmermænd. Alkohol i større mængder er giftigt for kroppen og når alkoholen bliver nedbrudt får man kvalme, evt opkastninger, utilpashed, hovedpine, svimmelhed osv. Heldigvis er kroppen (og specielt leveren, som jo nedbryder alkoholen) god til at komme ovenpå igen, så hvis man lader være med at drikke alkohol et stykke tid efterfølgende så kommer i hvertfald leveren ovenpå igen. Det er lidt mere usikkert hvad der sker med hjernen, sandsynligvis mister man nogle hjerneceller hver gang man er fuld og man ved at hvis man drikker rigtig meget bliver man tidligere dement end ellers.

Jeg kan ikke sige om det lige er alkoholen der gør at du føler du glemmer ting, det kan skyldes mange forskellige ting, som f.eks. manglende søvn eller stress. Men hvad med at prøve at lade være med at drikke et stykke tid og se om det bliver bedre.

Hyletonen i dine ører kan godt være tinnitus og kan godt være kommet i forbindelse med at du har indtaget meget alkohol. Tinnitus kommer jo hvis ens ører bliver udsat for meget høj musik eller anden høj lyd. Hvis man er fuld er det ikke sikkert man lige ligger mærke til hvor høj musikken egentlig er og derfor vågner man med hyletone i ørerne dagen efter. Heldigvis  har hyletonen en tendens til at gå væk de første par gange, men når man først har haft den skal man være ekstra opmærksom, for så kommer den lettere igen.

Håber du kan bruge mit svar og at du drikker lidt mindre alkohol til næste fest :)

Med venlig hilsen

Morten

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program