Spørgsmål?

brevkassespørgsmål

Spørgsmål?

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Hej jeg har brug for nogle råd jeg er en knægt på 20 år jeg føler jeg har problemer op til halsen jeg har lige fået konstateret adhd.. Men jeg muligvis vold dømt for noget beskyttet min mor og bror til en by fest da de blev overfladet og nu er det mig der står med lorten for jeg blev meldt selv om vi har alle beviser på vores side min mor fik en flaske i hovedet greb in tro jeg enhver havde gjort... Men jeg bliver nok dømt for vold ved ikke om jeg kommer i fængsel eller hvad jeg gør og er lige kommet ind i et forhold hun er muligvis gravid nu og har bare mistillid til hende over hun altid sidder med sin mobil og syntes godt om billeder Af andre drenge på facebook... Har været i et forhold hvor min eks var utro så frygter konstant det og bare rolig jeg er ikke voldelig eller noget over for piger men ellers lever jeg et godt liv med god familie og støtte og igang med uddannelsen. Og egen bil så ganske almindelige dreng er jeg uden tidligere pletter på attesten men de tanker flyver rundt i mit hovede kan du give mig nogle råd til at takle det hele mvh K

Svar: 

Kære K

Det lyder bestemt ikke som en nem situation du står i og derfor synes jeg også, at det er rigtig godt, at du skriver her til for at fortælle om dine tanker. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig til hvordan du takler din situation bedst muligt og også fortælle dig om hvad jeg tænker, når jeg læser dit brev.

Jeg vil starte med at sige, at jeg godt kan forstå, at du har det svært for tiden. Når jeg læser dit brev tænker jeg, at du er i en meget presset situation, hvor der er flere store ting som du går og tænker på og føler, at du må gøre noget ved. Jeg vil starte med at tage fat i det som du beskriver med, at du er blevet anmeldt for vold og frygter for at blive dømt. Nu kender jeg ikke situationen og ved ikke hvad der er sket, så derfor kan jeg desværre ikke hjælpe dig på dette punkt. Det jeg kan hjælpe dig med er, hvordan du bedst takler denne situation og den hårde ventetid som du går igennem, før du ved hvad der skal ske. Jeg synes det lyder som om, at du stresser dig selv rigtig meget og, at du har svært ved at slippe tanken om hvad der vil ske, hvis du bliver dømt. Jeg vil skynde mig at sige, at jeg bestemt godt kan forstå, at du har det sådan. Det er helt normalt, at sådan noget fylder de fleste af ens tanker.

Det er dog vigtigt, at du indsær, hvor hård du er mod dig selv, når du bliver ved med at tænke på situationen og på hvad der kan ske. Du kan ikke lave om på det som der er sket og derfor er det vigtigt, at du prøver at arbejde mod at finde en ro, med den situation som du nu engang er i. Det er en proces som kan tage lidt tid, men du kan starte med at sige til dig selv, at sket er sket og nu bliver du nødt til at acceptere situationen og tro på, at det nok skal gå iorden igen. Du kan ikke gøre andet ved det nu og det hele vil blive meget nemmere for dig, hvis du finder ro ved situationen. Der findes en rigtig god øvelse, som jeg tror vil kunne hjælpe dig rigtig meget. Det går ud på, at når du kan mærke, at du begynder at stresse, skal du flytte al fokus over på din vejrtrækning. Du skal slippe alle andre tanker og kun mærke hvordan du trækker vejret ind og ud gennem næsen. Du skal mærke efter hvordan luften bevæger sig gennem din næse og hele vejen ned til maven, for derefter at bevæge sig tilbage igen. Dette kan du gøre fra alt mellem 1 minut til 20 minutter. Du kan også øve dig i at slippe alle tanker hver aften inden du går i seng, ved at bruge denne øvelse. Det kan lyde som en mærkelig ting at gøre og det kan også være svært at lukke tankerne ud i starten. Men det er mange der har rigtig stor glæde af det og når du først er blevet god til det, kan du lynhurtigt få ro på tankerne igen.

Du fortæller også om din kæreste og de tanker du har omkring hende og jeres forhold. Det er ikke rart, at du har oplevet, at din x-kæreste har været dig utro. Men det er vigtigt, at du husker på, at det ikke er din nuværende kærste som har gjort dette mod dig. Hvis i skal have et barn sammen, er det vigtigt at i kan tale åbent om tingene, så derfor synes jeg, at du skal fortælle hende hvordan du har det. Jeg synes du skal fortælle hende det stille og roligt og uden at lyde sur eller anklagende. Det er nemlig slet ikke sikkert, at der er noget som helst i det, andet end at din kæreste har nogle gode drenge venner.

Det kan hun sagtens have selvom det er dig hun elsker. Jeg synes også du skal fortælle hende om de tanker du går rundt med omkring, at du er blevet anmeldt for vold. Det er meget vigtigt, at få snakket med nogle om sådan nogle svære og tunge tanker. Desuden er det også noget der vil kunne binde jer endnu tættere sammen og vil kunne hjælpe dig til at stole på din kæreste. Jeg tror bestemt også at hun har brug for, at du fortæller hende om alle disse ting. Hun kan sikkert godt mærke, at du har det svært og det er nok også noget der påvirker hende. Mit vigtigste råd er altså at du får snakket med hende hurtigst muligt og, at i får talt om tingene på en rolig måde.

Du kan fx. fortælle hende at du elsker hende meget højt og at du er bange for at miste hende og har brug for, at hun er der for dig. Det er også vigtigt, at i holder fast i at få talt sammen om tingene, da det er den eneste måde, man kan finde ud af, hvad den anden går og tænker på. Det er noget der kan gøre et forhold meget stærkt og det vil også hjælpe dig til at finde en større ro omkring dit liv og de mange ting der sker omkring dig lige nu. 

Hvis du har spørgsmål til hvor du står iforhold til en eventuel dom, kan du kigge på denne hjemmeside. Her kan du læse hvordan du kan få gratis rådgivning af jurastuderende, som kan svare på spørgsmål omkring loven osv. 

Ellers er du altid meget velkommen her på cyberhus, hvor vi også har en rigtig god chat.

Venlig hilsen Katrine

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program