Kønssygdom?

brevkassespørgsmål

Kønssygdom?

brevkassespørgsmål af
Anonym
20 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

Hej jeg skriver vedrørende min kæreste.. Jeg skal lige på forhånd sige at jeg er gravid i uge 35... Hver gang efter vi er færdig med sex begynder hans hud på hans p** at svige og det bliver om til tørt hud der sætter sig på ham som man kan krase af senere.. Det har aldrig været sådan før.. Det begyndte først da jeg blev gravid og det har været på i et stykke tid nu.. Han synes det er flovt at tage til lægen.. Håber jeg høre fra jer for jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre.. Jeg er bange for det er en købssygdom som jeg kan blive smittet med..

Svar: 

Hej med dig!

Først og fremmest tillykke med din graviditet.

Der lyder som om din kæreste har en del gener efter I har haft sex. Du skriver at han har svien og at huden ændrer sig. Det lyder på din beskrivelse ikke som om du selv har nogle symptomer fra skeden.

Det er muligt at din kæreste har fået en infektion omkring sin penis. De symptomer du beskriver kan være tegn på flere ting. Svie og klæe på huden kan f.x være på grund af svampeinfektion i huden på penis.

Det er der en del piger der har, og specielt under graviditeten kan det være mere hyppigt end ellers. Det er muligt at det kan blive overført til din kæreste i forbindelse med sex. Svampeinfektioner i skeden eller på penis er ikke farlige, men kan være meget ubehagelige og derfor kan det være en rigtig god ide at blive undersøgt og behandlet.

Det er også muligt at din kæreste har en kønssygdom på penis. Den kan også give nogle af de symptomer du beskriver. Det er rigtig hvad du skriver, at en kønssygdom kan blive overført til dig. Derfor er det vigtigt at du får sin læge til at undersøge dig inden du skal føde, så du kan sikre dig du ikke har en infektion. Det er som udgangspunkt ikke farligt for dig eller barnet, men ved fødslen kan en betændelse eller kønssygdom blive overført til barnet.

Det ville være en rigtig god ide hvis både du og din kæreste bliver undersøgt hos lægen, så I kan blive behandlet, hvis det er nødvendigt. Det er vigtigt at I begge bliver undersøgt, da I ellers kan smitte hinanden frem og tilbage hvis ikke I gør.

Masser Hilsner fra Anita

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program