?

brevkassespørgsmål

?

brevkassespørgsmål af
Anonym
23 år
Oprettet 11 år 6 måneder siden

Hej jeg er en pige på 23 som fordre en uges tid siden var ude med en jeg troede var min ven... Det endte i katastrofe... Jeg skulle sove hjemme hos hvilket jeg aldrig skulle have gjort! Nu kan uegnet ikke huske hvad der skete rigtigt... Men min krop reagere med angst og nogle gange er det som om jeg går ind i en trance ligende tilstand hvor jeg ikke kan gøre til eller fra... Jeg begynder og græde når jeg vasker mig forneden det gør ondt at gå på toilettet og jeg har maridt... Jeg har de ledeste humør svingninger og egentlig bare lyst til at give op... Jeg forstår ikke rigtig noget! Hvad skal jeg gøre? Udover det var jeg igår sammen med min kæreste hvilket var rigtig dejligt at mærke hans duft og omsorg og intimitet... Men er det normalt? Er jeg ved at blive sindsyg?

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå du har det svært med at gå rundt med en følelse af, at der er sket noget ubehageligt, men ikke kan huske det rigtigt. Og at du samtidig har ondt når du skal tisse eller vaske dig, og derfor er det rigtig vigtigt at du nu skriver herind og spørger en voksen om hjælp. Og jeg vil rigtig gerne prøve at hjælpe dig så godt jeg kan.

Nej, jeg synes slet ikke at du er ved at blive sindsyg. Og jeg synes det lyder helt forståeligt og naturligt, at det er dejligt at være sammen med din kæreste. Det lyder til at du føler dig tryg når du er sammen med ham og jeg kan sagtens forstå at det må være rigtig dejligt, efter det du har oplevet.

Du beskriver rigtig flot og præcist hvordan din krop reagere med angst, hvordan du går ind i en trance lignende tilstand og har humørsvingninger. De symptomer kan godt komme, hvis man har været ude for oplevelser der har overskredet ens private grænser. Vores kroppe er på den måde ret smarte, for selvom vi med tankerne og hjernen ikke altid kan huske eller forstå hvad der er svært, så fortæller vores krop det ret tit.

Der er mange forskellige måder at kroppen kan vise det på og du har selv oplevet nogle af dem. Der er andre der oplever at begynde at svede rigtig meget, måske ryster hænderne lidt ekstra eller man mister lysten til at spise og andre ting. Det er meget forskelligt, men det der er vigtigt er, at man lytter efter det og tager det alvorligt. Fordi kroppen kan ikke lyve.

Derfor har jeg nogle forslag til dig, som jeg synes du skal prøve af. Din krop prøver at fortælle dig noget og jeg tror det er vigtigt at du finder ud af hvad der er sket og får hjælp til de ting du mærker som ikke er rare

1. Lægen/gynækologisk undersøgelse: Ud fra det du fortæller, så får jeg en mistanke om at du er blevet voldtaget og det er en alvorlig ting. Og det lyder til at du er blevet skadet i underlivet. Derfor er det super vigtigt, at du kommer til lægen og får det undersøgt, så det ikke udvikler sig.

Hvis du er blevet voldtaget eller har mistanke om det, synes jeg også det er vigtigt at du får snakket med en psykolog og så kan lægen samtidig lave en henvisning til dig.

2. Der er et sted der hedder albahus.dk og som er et sted der lidt ligner cyberhus, men hvor der sidder psykologer der er eksperter i seksuelle overgreb. De har også en anonym chat og det kunne godt være en god mulighed for dig at snakke med dem også.

3. Jeg synes det lyder til, at du har det rigtig godt med din kæreste og har du egentlig overvejet at fortælle ham om hvad der er sket? Ville han være god at snakke med omkring det her? hvis du ikke har lyst til det, så kunne det også godt være en ide at snakke med en god veninde, fordi det handler først og fremmest om at du ikke går med det her alene og at du har nogle at snakke med.

4. Den sidste ting jeg tænkte var, at du kunne prøve chatten her i Cyberhus. Her kan du chatte anonymt med en voksen som gerne vil lytter og stiller spørgsmål, på den måde kan du få snakket lidt mere om det.

Jeg håber du vælger en af eller flere af de muligheder jeg har foreslået, fordi det lyder som om du har været udsat for noget rigtig ubehageligt. Og det virker til at du har brug for at få noget hjælp, så din krop ikke reagerer på den måde og det bliver lidt lettere for dig.

Venlig hilsen
Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program