cutting?

brevkassespørgsmål

cutting?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 år 5 måneder siden

hvordan skal jeg cutte mig? jeg har hørt at det er vildt meget på mode. hvordan?

Svar: 

Hej med dig

Jeg vil først sige velkommen til Cyberhus, jeg er glad for at du skriver ind med det spørgsmål, så vi kan få gang i en dialog om dette enme.

Du har fuldstændig ret i at det er meget "moderne" at unge med store problemer Cutter sig selv, gør selv skade. Grunden til at de gør dette er ofte, at de virklig har ondt inden i sjælen, og ønsker at "overdøve" denne smerte ved at påføre sig selv fysisk smerte. Problemet med denne smerte er at kroppen hurtig healer sig selv, smerten aftager og man er nød til at skære igen og igen, og man ender både med en masse grimme ar, og man har alligevel ikke fået bugt med sine virkelige problemer.

Så når alt kommer til alt er det ikke en løsning at begynde på.

Når det så er sagt, sidder jeg og undre mig over at du spørger. Jeg tænker om du selv har det rigtigt svært, og derfor ønsker hjælp til at få det bedre. Du skriver ikke om dig selv og dit liv, så det er svært for mig at gíve nogle konkrete råd. Men jeg kan sige at hvis du har det svært, og tumler med en masse problemer, så er der hjælp at hente. Du er ikke alene i verden, du skal bare finde en du stoler på, så du kan komme igang med at snakke så du kan få det godt igen. Det kan være en god veninde, dine forældre eller bedste forældre, eller en helt anden person, blot du ikke står alene. Går du i skole, er der en trivselslærer ansat til at hjælpe de unge, til at få hjælp.

Og så er der jo altid chatten herinde i Cyberhus, hvor du altid kan finde en voksen der vil lytte og prøve at hjælpe.

Pas på dig selv, og du får en masse gode tanker med på din vej herfra mig.

Hilsen Isabella

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program