tilgive?

brevkassespørgsmål

tilgive?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 2 måneder siden

Jeg hader en dreng fra min klasse Han er en stikker og han blander sig i alt Han prøvede faktisk engang at drukne mig og mine venner til svømning (nok ikke med vilje med liigevel) Men bør jeg tilgive ham? Fra 634

Svar: 

Hej med dig.

Det lyder til, at ham drengen har gjort nogle ting som du ikke synes om og derfor er blevet sur på ham. Det er helt normalt at man kan blive sur, hvis nogen gør noget mod en, som man ikke bryder sig om.

Jeg tror at alle mennesker kan lave fejl og komme til at gøre ting, som andre ikke synes om. Men når man bliver ved med, at være sure på dem igennem længere tid, så bruger man rigtig meget energi på det. Det er selvfølgelig ikke i orden, at han blander sig i ting, du ikke synes han skal blande sig i. Men jeg synes du skal tilgive ham, for de fejl han har lavet, så du ikke skal bruge tid på at tænke på det. Og selvom han har gjort noget forkert, så synes jeg ikke der er nogen der fortjener, at man bliver ved med at være sure på dem. Når man tilgiver nogen, så betyder det, at man kan ligge det der er sket bag sig og se fremad og det synes jeg ville være det bedste at gøre.

Jeg sidder og tænker på om du har fortalt ham drengen, at du er sur på ham over de ting han har gjort? Eller om du snakket med en lærer, som du stoler på, om det? For hvis du bliver ved med at føle dig sur på ham, synes jeg det ville være en god ide, at snakke med en lærer om det. En lærer er vant til at snakke med unge mennesker og ville også kunne hjælpe dig med, at snakke med ham drengen om det der er sket, så I kan starte på en frisk. For det kan jo være, at ham drengen slet ikke ved hvad det er han har gjort forkert og derfor heller ikke ved, at du er sur på ham og så kan han jo ikke rigtig gøre noget ved det.

Jeg håber du kan bruge mit svar, så I kan starte på en frisk og du kan bruge dine energi på noget andet.

Mange hilsner
Majbritt
 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program