Er det lovligt?

brevkassespørgsmål

Er det lovligt?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 3 måneder siden

Jeg har lige et spørgsmål en side, hvor man kan hente musik fra Youtube. Jeg er bare ikke sikker på at det er lovligt. Jeg vil da selvfølgelig ikke bruge det vis det er ulovligt! Jeg har ikke brugt det endnu, da jeg gerne ville vide mere om det. http://www.youtube-mp3.org/

Svar: 

Hej med dig 
Ja - det er faktisk ofte ulovligt at tage en digital kopi af lyden til en video på Youtube. Kunstneren, der ejer det, skal nemlig give lov først.Jeg har før skrevet om det; men:
 
Med Youtube er det hele lidt en gråzone; for hvem er den skyldige lige? Er det Youtube?, eller den person, der har lagt nummeret på Youtube? eller den person der snupper en lydkopi med det program som du nævner? - eller måske allesammen?
 
Selve programmet/hjemmesiden er ikke ulovlig. Den kan jo bruges til at hente kopier af musik, som kunstneren GODT vil dele:
Hvis nummeret/videoen ikke er beskyttet af copyright, må du godt hente en version til eget forbrug. Lidt som at optage et program eller en film fra fjernsynet. (Hvis du eksempelvis downloader et nummer med Rihanna eller Lady Gaga, kan du godt regne med at det er beskyttet af Copyright) 
 
Det er svært at forestille sig at nogen vil komme efter dig, hvis du bruger et program til at downloade lydfiler fra Youtube. Samtidigt skal du dog vide, at det ikke er tilladt, hvis man ikke har fået lov af kunstneren.
 
Mvh Jonas

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program