Veninde

brevkassespørgsmål

Veninde

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 2 måneder siden

Hey jeg skriver angående min veninde, da hun ikke selv vil søge hjælp, vælger jeg at gøre det for hende. Da jeg ikke vil udstille hendes rigtige navn her, kalder vi hende Helena. Helena har en kæreste der hedder.. Lad os sige Malthe. Malthe og Helena har været kærester i et halvt år. for lidt over en måned siden slog Helena op med Malthe, fordi de boede for langt væk fra hindanen. (De så hindanen hver weekendt, men det blev for dyrt i længden) Da hun slog på prøvede Malthe at tage livet af sig selv, ved hjælp af panodiler i store mængter! Malthe fortalte det til min veninde Helena, da det var sket. Helena valgte at tage Malthe tilbage, inden at han tog livet af sig selv. Helena flytted så tættere på Malthe. Hun flyttede hjem til sin mor. Men Min veninde Helena har ikke følelser for Malthe længere. Men hun ved at hvis hun slår op igen vil han prøve på det samme igen. Jeg har først lært Helena at kende ordenligt her, da hun flyttede hen til sin mor. Så har først fået historien nu. Helena er en af mine bedsteveninder, selvom vi næsten lige har lært hindanen at kende, men vi er nu sammen næsten hver dag, selvom vi ikke går på samme skole. Jeg vil hende det bedste. Men ved ikke hvad jeg skal stille op som veninde?

Svar: 

Hej med dig

Hvor er det dejligt at du gerne vil hjælpe din veninde og derfor også rigtig godt at du skriver hertil.

Det er du beskriver er så alvorligt, at det vigtigste er at du får det fortalt til en voksen, for når Malthe prøver på at begå selvmord fordi Helena er gået fra ham, så har han brug for voksenhjælp.

Jeg kan godt forstå at Helena umiddelbart tænker at hun er nødt til at tage Malthe tilbage, men det er hun ikke. Helena skal ikke gå rundt og føle sig tvunget til at være sammen med en hun ikke kan lide. Og det er i virkeligheden et meget uretfærdigt ansvar hun går rundt med lige nu, fordi hun føler at det er hendes skyld, at Malthe prøvede på at begå selvmord.

Hun skal vide, at det aldrig nogensinde kan blive hendes skyld, at Malthe prøver på at begå selvmord. Det er ham der har truffet det valg og det kan godt være at han er ulykkelig, men det kan aldrig blive din venindes skyld. Jeg synes faktisk, at det er uretfærdigt at Malthe giver hende dårlig samvittighed på den måde.

Men som jeg skrev til dig i starten, så er det så alvorligt, at I skal fortælle det til en voksen lige med det samme. Jeg tænker umiddelbart at I skal snakke med jeres forældre om det og at det kunne være en rigtig god idé at Helenas mor tog kontakt til Malthes forældre, for de er nødt til at få det at vide, så Malthe kan få noget hjælp til at få styr på de følelser han går rundt med lige nu. Samtidig tænker jeg også at Helena har brug for at snakke med en voksen om det, for det er uden tvivl også hårdt for hende lige nu.

Venlig hilsen
Nina

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program