Er jeg gravid?

brevkassespørgsmål

Er jeg gravid?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 1 måned siden

Hej med jer. Jeg har for over en måned siden haft sex med min kæreste for første gang, og ja vi brugte kondom. Da jeg så i denne måned skulle have min menstruation kom den lidt før tid og var ikke rød men mere brun og der var ikke så meget som der plejer når jeg har min menstruation. Nogen dage efter det brunlige der er stoppet har jeg haft rigtig ondt i maven i ca 2 dage. Så er det mit spørgsmål lyder er nogen chance for at jeg er gravid? Vi er rigtig bekymret og vil gerne høre fra dig. Håber i vil svare.

Svar: 

Hej med dig,
Hvor dejligt, at du og din kæreste har haft sex for første gang - jeg håber, det var en dejlig oplevelse :-) - og godt, at i brugte kondom. Det er helt naturligt, at man kan være lidt nervøs omkring graviditet, men nu hvor i har brugt kondom (og det ikke er sprunget eller lignende?), så skulle der ikke være grund til at være nervøs :-)

Der kan være mange grunde til, at menstruationen er lidt anderledes, end den plejer, og det behøver slet ikke have noget med graviditet at gøre. En piges cyklus påvirkes af mange ting, som for eksempel hendes humør. Det er også helt normalt, at man i puberteten oplever nogle pletblødninger og brunt udflåd mellem sine menstruationer, som også kan uregelmæssige uden, at det behøver at betyde noget.

Jeg tror som sagt ikke, at du behøver at være nervøs ud fra det, du fortæller. Men der er selvfølgelig altid en lille bitte risiko, selvom man har brugt kondom, så hvis du går og er meget nervøs, kan du altid prøve at tage en graviditetstest for at blive 100 % sikker. Den kan du købe på et apotek i håndkøb.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar,
De bedste hilsner
Anne

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program