Kan man det???

brevkassespørgsmål

Kan man det???

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 14 år 11 måneder siden

Det er jo ulovligt at have seksuelt samkvem, med en person under femten år. Mit spørsmål er følgende: Hvis der nu (rent hyppotetisk) er en dreng og en pige, begge på 14, og de har samlege, hvordan straffer man så dem? For man kan jo ikke straffe børn, som er under femten i Danmark. Så hvad gør man lige dér? Ikke fordi at jeg selv vil prøve som under sekstenårig! :o) Med Nysgerrige og Lovlighedsundersøgende Hilsener; T

Svar: 

Hej T

Tak for dit spørgsmål og jeg synes det er et rigtig godt et.

Som du selv skriver, så siger loven at det er ulovligt at have sex hvis man er under 15 år. Det gælder også hvis begge er under 15 år, for eksempel 14 år som du skriver.

Det er sjældet at man gør noget særligt, hvis begge parter har gjort det frivilligt. Jeg synes Børns vilkår forklarer det rigtig godt her. prøv også at læse det.

Men hvis politiet synes der er grund til at være meget bekymret, så kan de kontakte de sociale myndigheder. Måske er børnene meget unge eller har andre problemer som de skal have hjælp til.

Du har helt ret i, at man ikke må straffe børn under 15 år, så det handler om hvordan man kan hjælpe barnet og forældrene hvis de har brug for det.

Jeg håber det var svar nok..

Venligst

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program