I tvivl om P-piller.

brevkassespørgsmål

I tvivl om P-piller.

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 14 år 7 måneder siden

Jeg er lige blevet 16 år. Og har fundet en fantastisk sød kæreste som jeg har det godt sammen med og som giver mig en masse tryghed. Vi har ofte talt åbent om sex og jeg har også forklaret ham at jeg er jomfru men jeg er parat til at være sammen med ham. Jeg tænder på ham, og har tit lyst til ham, vi har været ved at gøre det nogen gange, men det der holder mig tilbage konstant er at jeg er dybt bange for at blive gravid? Jeg har været på P-piller i to år ca. (Skal siges at vi også vil bruge kondom) Men alligevel er jeg ikke tryg ved den del? jeg har nogen gange misset min P-pille og derefter taget den dagen efter jeg har opdaget det. Min veninde siger at der så går koks i mit system og at mine P-piller ikke virker er det rigtigt? Hvor længe skal man blive ved med at tage sin P-piller efter man har haft sex? Hvis man nu har dyrket sex og man f.eks kun har to P-piller tilbage i sin pakke og man derefter skal holde pause, hvad sker der så? skal man så fortsætte med endnu en pakke eller hvordan? Håber at få et svar fra jer :-) ..

Svar: 

Hej pige, 16 år.

Det er godt at høre du har fundet en kæreste du er tryg ved. Det er også godt at I kan tale om tingene, det vil gøre det meget nemmere for jer at bevæge jer ud i det eventyr, som sex kan være. Det er også godt at du virker så afklaret med at du er klar til at have sex nu.

Jeg synes det er en rigtigt god ide at I bruger kondom, da kondom beskytter mod både graviditet og sexsygdomme. Men det sagt, så er p-piller 99,8% sikre, så du bliver ikke gravid, hvis du tager dem rigtigt. Hvis du glemmer pillen, så bør du bruge kondom en uge efter, for at være sikker på ikke at blive gravid. Det er rigtigt nok at der kan gå lidt koks i systemet hvis du glemmer p-pillen, det er derfor du skal bruge kondom en uge efter.

Du skal blive ved med at tage dine p-piller efter sex indtil pakken er løbet tør. Så er det tid til pause. Hvis du kun har to piller tilbage i pakken, tager du de to og holder pause.

Alt i alt håber jeg du kan ligge frygten for graviditet lidt fra dig og få en rigtigt god første gang.

Med Venlig Hilsen
Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program