Brystvorter

brevkassespørgsmål

Brystvorter

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 14 år 5 måneder siden

Jeg har indadvendte brystvorter. Synes egentlig ikke, at det er grimt, men det er lidt pinligt. Hvordan får jeg "normale" brystvorter? Har prøvet at massere dem, men det virker ikke..

Svar: 

Hej med dig

Det lyder til, at du er meget generet af dine brystvorter. Nogle piger/kvinder har indadvendte brystvorter fra naturens side. Hvis dine brystvorter tidligere har været udadvendte, og nu er blevet indadvendt, kan det være et symptom på sygdom, og du skal undersøges af en læge.

Hvis de altid har været indadvendte, er det nok fordi, at du er en af de piger, som har det fra naturens side. Alle piger ser forskellige ud i forskellige dele af kroppen. Der er ikke noget galt i, hvis du fra naturens side har fået de bryster du har. Der er ikke noget pinligt ved det. Det kan være svært at acceptere, at man ser lidt anderledes ud. Men der er andre piger som ser anderledes ud på andre steder af kroppen. Fx har nogen piger bryster som ikke er lige store. Andre har en smule skæv næse. Sådan er alle mennesker skabt med forskellige træk, og det er ikke noget man skal skamme sig over.

Jeg har ikke hørt noget om, at massage kan lave om på indadvendte brystvorter.

Nogen kvinder med indadvendte brystvorter vælger at få lavet en operation for at brystvorterne skal vende udad, men sådan en operation har også komplikationer. Det er ikke noget, jeg vil anbefale. Så vidt jeg ved, skal man også være voksen for at få lavet det.

Hvis du er meget generet af det, synes jeg du skal tale med din mor om det. Hun kan måske lytte til dig og forsøge at hjælpe dig. Du kan også sammen med din mor tage til lægen og få en snak om det. Det kan være rart at høre, hvis din læge fortæller, at der også er andre end dig der har indadvendte brystvorter.

Med venlig hilsen

Gowsini Joseph

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program