er jeg ved at falde i igen?

brevkassespørgsmål

er jeg ved at falde i igen?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 14 år 3 måneder siden

Hej jeg er en pige der lige er fyldt 16. jeg har det rigtigt svært psykisk, jeg har fået psykolog hjælp og sådan, men vi har stadigvæk ikke helt fundet ud af hvorfor jeg har det så dårligt, men vi er nået frem til at det nok har noget med svigt og sorg at gøre. jeg fik for 2 år siden konstateret en mild form for anoreksi det skal lige siges at jeg er 161 cm høj, jeg havde det rigtig dårligt med min vægt og når jeg kiggede mig i spejlet syntes jeg at jeg så tyk ud, så jeg stoppede ligeså stille med at spise og begyndte at løbe og det endte med at jeg stort set ikke spiste noget i løbet af dagen måske et æble og tror jeg nåde ned på 40 kg eller sidst i 30'erne, men lige pludselig begyndte jeg at spise igen og jeg begyndte at spise rigtig meget og jeg endte med at komme op på 50 kg. jeg har været indlagt på augustenborg 3 gange i alt nu, de to første gange var i april - maj 2009 pga. selvmords forsøg, da der så var byfest i den by jeg bor i drak jeg mig rigtig fuld i weekenden og spiste ikke da jeg ikke var sulten og endte faktisk med at komme ned på 45 kg. da weekenden var slut, nu idag har jeg problemer med vægten igen? jeg kan ikke tage på mere, jeg spiser mindre, nu spiser jeg næsten kun 1 måltid om dagen, jeg er nede på 43 kg igen, jeg har ikke lyst til mad, der er en stemme i mit hoved der siger at jeg ikke må spise. når jeg ser mig i spejlet tænker jeg: hvorfor siger folk at jeg er alt for tynd og at man kan se mine knogler for meget, for sådan ser jeg ikke mig selv? jeg er lige blevet udskrevet fra augustenborg for 3. gang pga. af selvmords tanker. jeg dyrker ikke rigtigt motion da jeg har et springerknæ og en lille forandring på menisken og venter på at kunne komme igang med at træne det op igen, men jeg er tit nede ved hesten og bruger rigtig mange timer og energi dernede. er jeg ved at falde tilbage til anoreksien igen eller hvad er der galt med mig? :'(

Svar: 

Hej med dig.

 

Det er godt, at du vælger at række ud efter hjælp her i brevkassen, for jeg kan høre at du har det svært. Du fortæller, at du har tabt dig, næsten kun spiser et måltid om dagen, ikke har lyst til mad og har en stemme i hovedet som siger, at du ikke må spise.

 

Jeg tror, at når man har haft anoreksi som du fortæller, så vil man have en tendens til at miste lysten til mad, hvis man i perioder har det svært. Det er den måde, som du før har tacklet problemerne når du blev ked af det – og det vil ofte være det mønster du vender tilbage til, når du igen bliver ked af det. Derfor er det rigtig vigtigt, at du er opmærksom på, når du begynder at tabe dig og miste lysten til mad, for så skal du have hjælp til at vende det igen. Det er derfor rigtig godt, at du har valgt at skrive til brevkassen.

 

Du har tidligere snakket med en psykolog, er det en du stadigvæk snakker med? Du fortæller, også at du flere gange har haft selvmordstanker. Har du en behandler eller en læge som du kan snakke med, når du har det svært? Hvis du har en behandler, vil jeg anbefale dig at snakke med vedkommende om, hvordan du har det. For det er vigtigt, at du får hjælp til at forstå hvad der gør dig ked så ked af det, at du mister lysten til at spise. Du skal have hjælp, så du undgår at blive indfanget af anoreksien.

 

Vi løber nu ind i hellige dage, så det er ikke sikkert at du kan få kontakt til din behandler hvis du har sådan en. Måske kan du i stedet snakke med dine forældre om, hvordan du har det, eller en anden voksen som du har tillid til. Det er vigtigt at du finder en, som du kan snakke med.

 

Hvis du har brug for hjælp til at finde frem til en voksen som du kan snakke med, eller har andre spørgsmål er du velkommen til at logge på Chatrådgivningen i Cyberhus, hvor du kan chatte med en rådgiver.

 

Det er flot, at du søger hjælp i brevkassen – nu er det vigtigt, at du også rækker ud efter hjælp hos din behandler, forældre eller en anden voksen.

 

Mange tanker

Marianne

 

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program