Åh nej..

brevkassespørgsmål

Åh nej..

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 14 år 2 måneder siden

hey hey igen, det er mig der skrev om hvor stor risikoen for at blive gravid er :) den situation jeg beskrev skete den 20.december. jeg fik min mens. den 30.december, men den stoppede igen efter 2 dage og det nåede aldrig at blive rødt, dt var kun det der altså godt kan ligen lort d; det varede som sagt i 2 dage, og så stoppede det.. næsten lige siden har jeg haft mens.lignende smerter, ondt i lænden, fryser, meget irritabel. PRÆCIS ligesom jeg plejer at føle når jeg skal til at ha' mens. men nu er det den 12.januar, og den er stadig ikke kommet?! er det fordi at det "brune!" der varede i 2 dage bare var min mens. for den gang? jeg har ikke haft min mens. i mere end 2 år, så den er jo slet ikke regelmæssig og de 2 mens. før den her har også været meget "rodede", så kan det være at den bare opfører sig "unormalt" fordi den er uregelmæssig? eller kan jeg være gravid? jeg har hørt at man godt kan få en lille mens. selvom man er gravid, så nu er jeg selvfølgelig meget bange.. men på den anden side, hvorfor har jeg å mens. smerter som jeg plejer? ps: jeg har også ret ondt i brysterne, har hørt at det skulle været et tegn på at man er gravid? men kan det også bare være i forbindelse med mens.? jeg er rigtig urolig s: -knus mig!

Svar: 

Hej pige, 14 år

Det er rigtig fint at du skriver igen, når der er mere du er i tvivl om.

Som du selv skriver er din menstruation nok ikke regelmæssig endnu, så det kan sagtens være en menstruation du har haft. Det er dog ikke noget jeg kan sige med sikkerhed, da der rigtigt nok er nogle kvinder som får en lille menstruationslignende blødning selvom de er gravide.

Det er sådan at det psykiske nogle gange kan påvirke ens krop mere end man lige tror, så det kan sagtens være at det at du bekymrer dig så meget om hvorvidt du er gravid kan påvirke din krop til at tro du er det.

Jeg synes derfor at du skal få taget en graviditetstest, så du er sikker på om der er noget at være bekymret for. Hvis du ikke er gravid kan du bedre slappe af og det er muligt at din krop holder op med at drille. Hvis du, mod alle odds, skulle være blevet gravid, så skal der jo også tages hånd om det inden det er for sent f.eks. at vælge abort, hvis det skulle være den bedste løsning for dig.

Jeg vil derfor stærkt opfordre dig til at få taget en test, gerne hos lægen, da de er mere præcise og kan rådgive dig bedre end jeg kan når det kommer til de fysiske og medicinske ting. Skulle du ikke være gravid kan lægen også snakke med dig om hvad det så er der sker med din krop for tiden.

Med venlig hilsen

- Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program