Min næse?

brevkassespørgsmål

Min næse?

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 14 år 2 måneder siden

Ja, hej. Ehem. Jeg ved ikke rigtigt hvor jeg skulle skrive henne. Så jeg valgte her. Ja, det er fordi her på det seneste, er jeg begyndt at blive trist, nedtrykt og sur. Og det begynder alt sammen, når jeg kigger mig selv i spejlet, og ser min næse. Jeg hader den simplethen. Jeg synes den er så spids og stor. Og jeg ved snart ikke hvad jeg ska' gøre? Fordi at begrund af min næse, bliver jeg som sagt før. Rigtig ked af det, nedtrykt og sur over at næsten alle (Ifølgel mig) Har sådan en fin og rund næse. Og desværrer går al min tristhed og surhed, ud over mine venner. Og jeg vil helst ikke har, at de skal begynde at være triste, fordi jeg sidder og skriver alt muligt, med at jeg vil dø og sådan til dem. Begrund af min næse. Så hvad kan jeg gøre for, at jeg synes om min næse. Så jeg kan blive glad igen. Jeg tror nok, at i ikke rigtigt kan hjælpe mig med det her?

Svar: 

Kære 12årige

Du fortæller om et problem med din næse, som du hader så meget, at den ødelægger dit humør. Det er selvfølgelig rigtig ærgeligt, at sådan én ting kan skal fylde så meget for dig, og jeg vil gerne prøve at give dig et godt råd.

Først vil jeg sige, at i din alder er der rigtig mange, der er utilfredse med noget ved sig selv, og især piger er som regel meget bedre til at at finde fejl end smukke ting ved sig selv. Og når de så først har fået øje på dem, kan de næsten ikke stoppe med at tænke på det igen. Det lyder til, at det måske er det, der er sket for dig. Det hænger nogle gange også sammen med, at man bliver ekstra følsom og som du siger nedtrykt, når man kommer i puberteten.

Jeg synes det er vigtigt at du fortæller dine forældre om hvordan du har det. Det kan være rigtig rart at snakke med en voksen om det, fordi på den måde kommer nogle af følelserne ud og sommetider betyder det, at det ikke fylder så meget. De kan også støtte dig og hjælpe dig, når det er lidt svært. Måske har de også nogle ideer til hvad du selv kan gøre. Jeg har også nogle ideer, som du måske kan bruge.

Jeg vil foreslå dig, at næste gang du kigger dig i spejlet, tvinger dig selv til at ignorere din næse, og i stedet prøver at få øje på de smukke, søde, charmerende eller pæne ting ved dig. Har du for eksempel flot hår, smukke øjne, pæne hænder, en fed tøjstil, en flot holdning, er du hjælpsom og betænksom, sjov, fjollet, klog? - eller hvad er det, der gør dig speciel og stolt af dig selv? Der er garanteret noget ved dig, som kan opveje dine følelser om din næse. Tving dig selv til at huske de gode ting, når næsen begynder at forstyrre. Både for din egen skyld, så du kan blive glad igen, og for dine venner, som sikkert er ligeglade med, hvordan din næse ser ud, og bare gerne vil have at deres søde veninde er glad.

Hvis det ikke virker, vil jeg gerne have, at du prøver at overveje, om der kan være andre grunde til at du bliver ked af det, end næsen. Der er en lille chance for, at det i virkeligheden er noget andet som gør, at du bliver nedtrykt. Det er slet ikke sikkert, men det er en mulighed. Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Hilsen Julie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program