Det hele er galt

brevkassespørgsmål

Det hele er galt

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 14 år 3 uger siden

Hej. Undskyld jeg skriver igen. Sidst var det med min vægt og blev meget glad for svarene osv. Men har stadig problemet men har en anden ting jeg lige ville have hjælp til hvis det er muligt. Problemet er at jeg bare har lyst til at forsvinde langt langt væk. Det hele er blevet så svært, det bliver værre og værre for hver dag der går. Jeg synes alt ved mig selv er rigtig grimt i mens andre jeg kender siger at jeg er total flot. Jeg har tit tænkt på at æde en masse piller for at forsvinde men jeg ved os godt at det er en dum ide og sådan. Jeg mangler bare nogen råd på min vej, om hvordan man kan lide sig selv og sådan. knus

Svar: 

Hej med dig.

Jeg synes det er fedt at du skriver igen og du skal bestemt ikke undskylde, og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

Som du skriver, så er det hele blevet  så svært og du synes det bliver værre og værre for hver dag der går. Og selvom du kunne bruge de råd du fik sidst, så er problemet der stadig. Når man har det sådan, så kan jeg godt forstå at man kan få lyst til bare at forsvinde langt langt væk. Det hele kan komme til at virke uoverskueligt, også kan det at forsvinde væk virke som den eneste løsning. Men som du skriver, så ved du at det er en dum ide, og det er jeg helt enig i. Jeg synes du gør det helt rigtige nu her - du spørger nemlig om hjælp og råd. 

Man kan faktisk være verdens smukkeste pige, og så stadig føle sig grim, hvis man går rundt med noget indeni, som gør ondt og som man ikke får snakket om. Det vil sige, hvis du går og er ked af noget indeni, så kan du godt føler at du ikke kan lide sig selv. Og så kan det være utrolig svært at føle sig smuk, glad og energisk både inderst og yderst.

For at du kan få den følelse tilbage i kroppen og begynde at synes du er dejlig som du er, er det vigtigt at du begynder at snakke om hvordan du har det. Når du deler dine tanker, kan det give dig den følelse af at man kan se sig ud af problemerne, sådan at det ikke længere føles så uoverskueligt.

Men det kan faktisk godt være rigtig svært at finde ud af, hvad det er som gør ondt inden i, og hvorfor du lige ikke synes du er okay. Derfor er det vigtigt at du får hjælp til at finde ud af det. 

Jeg ved godt, at det kan virke svært at fortælle om private følelser til andre mennesker, specielt hvis du ikke er vant til det. Men du skal vide, at det er helt normalt at have brug for hjælp engang imellem, sådan er det for alle mennesker. Du skal også vide, at der er rigtig mange voksne som gerne vil lytte og hjælpe dig, så det handler meget om lige at komme igang med det.

Derfor synes jeg du skal snakke med dine forældre, en lærer, eller en venindes mor, for det er vigtigt at der er nogen derude, der ved hvordan du går og har det. Hvis det virker for svært nu her, så kan du snakke med voksen her i chatten på cyberhus. Chatten har åbent mandag til torsdag kl. 14-19, og der kan du snakke med en voksen, som gerne vil lytte til dig.

Du er allerede godt på vej. Det er så godt at du søger råd og hjælp, når der er noget som bekymrer dig. Det kan være svært at snakke om de ting som er svære eller som man måske ikke helt forstår hvad er, men det er vigtigt at prøve. Og nogengange så tager det lidt tid inden at problemerne forsvinder, for der kan være en masse tanker og følelser som skal på plads, men det kommer. Og det er lettere, hvis du får noget støtte og omsorg fra folk omkring dig.

Jeg håber du griber disse muligheder, så du kan få følelsen af at du kan lide dig selv. Det er vigtigt du har det godt.

Mange tanker

Bibi

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program