den indre smerte?

brevkassespørgsmål

den indre smerte?

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 14 år 2 uger siden

Hey.. - mmh ja er en pige på 16, og har nok en del problemer.. jeg er typen der gemmer tingene væk når jeg er ked, og sætter ne facade på.. det har jeg altid gjort.. det har jeg lært :( ved ik hva jeg ska gøre af mig selv.. efter mange dårlige oplevelser, har jeg problemer med mad, et skjult problem.. prøver tit at skjule problemet da ja. hmm.. vil hellere have det ofr mig selv.. jeg har skåret i mig selv siden jeg var 12 :s fortryder men føler bare ik at jeg ka lade vær.. ved jeg ska ha nogen at snakke med .. men ved ikke hvem.. stoler ik på nogen :(.. - ville hører om der var nogle forslag på andre anonyme rådgivninger osv .. :s

Svar: 

Hej pige på 16 år.

Jeg er glad for du har skrevet herind. Du skal ikke miste modet, jeg har et forslag til dig.

Det er virkelig godt, at du søger hjælp til noget rådgivning, som kan passe til dig. Og selvom du føler at du helst vil holde dine problemer for dig selv, så er der mennesker der gerne vil hjælpe dig. Du er blevet vant til at kunne klare dig med at sætte en facade på og det kan være meget hårdt og udmattende. Facaden kan dække over nogle følelser der gør ondt indeni, men facaden kan krakelere når du er alene og det er måske derfor at du skærer i dig selv, for at dulme den indre smerte. Problemer med mad og selvskade er alvorlige og de kan være udløst af noget som gør ondt indeni. 

Og du har helt ret - du skal nemlig tale med nogen, som kan hjælpe dig med at finde ud af hvad der gør ondt. Og jeg synes det er fint at du spørger efter nogle anonyme rådgivninger, det kan være et godt sted at starte, når man har brug for at komme igang. Jeg har nogle forslag her:

  1. Jeg synes du skal prøve at logge på den anonyme chatrådgivning her i Cyberhus. Chatten har åben mandag til fredag fra kl.14-19. Der er en voksen som gerne vil snakke med dig og lytte til dig, hvis du har brug for at lette dit hjerte. I chatten kan du også få flere råd og vejledning til hvordan du bedst kan få den hjælp du har brug for. Chatten er en god måde at øve sig og prøve at snakke om det ting der svære. 
     
  2. Der findes også en hjemmeside der hedder LMS, som kan hjælpe med de problemer du har med mad og selvskade. de har også en anonym chatrådgivning og de har åben personlig og anonym rådgivning i Århus, Odense og København. Du kan læse mere deres hjemmeside her.

Alle mennesker har brug for at blive set og hørt som dem de er, men det kan være svært, når man kæmper med nogle dårlige oplevelser og de problemer som du har. Så derfor er det fedt, at du nu viser den styrke at du vil søge noget rådgivning. Det er et kæmpe skridt på vejen. Nu skal du samle på de gode oplevelser, så du ikke længere behøver at sætte en facade på.

Mange tanker

Bibi

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program