jeg vil væk

brevkassespørgsmål

jeg vil væk

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 14 år 1 uge siden

mit problem er svært at forklare, og det ret specielt jeg prøver at skrive til en brevkasse.. men jeg vil gerne væk fra hvor jeg bor, have muligheden for at få en ny start.. har det som om at folk(kommune) kun vil hjælpe en hvis man giver problemer for andre altså hærværk eller sådan noget, det gør jeg ikke men ville på en måde ønske jeg gjorde hvis det det der skal til for at få hjælp.. kan jeg så komme i plejefamilie? et opholdssted? eller bare væk?........

Svar: 

Hej med dig..

Det virker som om du bare ikke har det godt, der hvor du bor. Derfor er det super godt at du skriver til os, også selvom det helt sikkert godt kan være lidt svært den første gang. Du klarer det godt og du er god til at udtrykke dig på skrift :)

Det kan godt være svært at bede om hjælp, når der er noget der fylder meget. Det kan specielt være svært at vide hvor man skal spørge om hjælp henne. Men jeg kan godt forstå, at du gerne vil starte på en frisk, hvis du ikke er glad der hvor du bor. Og du skal vide, at ligegyldigt hvilke ting du går rundt med, så er der voksne der gerne vil hjælpe.

Sommetider tror jeg du har ret i, at det virker som om man skal gøre noget ulovligt eller skabe sig helt vildt, før der er nogen der hjælper. Men for det meste er det fordi man ikke snakker med de rigtige og det er noget af det vi kan hjælpe dig med at finde ud af.

Jeg er lidt usikker på om du bor hjemme, eller om du allerede bor på en institution, og jeg er også usikker på hvorfor du gerne vil starte på en frisk. Det kan der være mange grunde til og det kan være afgørende for hvilke muligheder du har og hvilke råd jeg kan give dig.

Først og fremmest handler det om at vælge en eller flere voksne som du har tillid til. Det kunne være en god lærer, din læge, eller måske en træner. Sommetider kan det være svært at få det sagt og hvad skal man lige sige. Sommetider kan man blive nervøs for hvad den person vil sige til det, men du skal vide at de fleste voksne er vant til at hjælpe børn og vil gerne.

Jeg synes du skal starte med at besøge vores chat her i Cyberhus. Her kan du anonymt og stille og roligt chatte med en voksen. Det er voksne som er vant til at snakke med unge mennesker om de ting som er meget svære og jeg tror det kunne være rigtig godt for dig. Den har åben mandag til torsdag kl. 14-19.

Den voksne vil hjælpe dig med at fortælle lidt mere om hvad det handler om, og på den måde kan den voksne komme med flere råd og vise dig hvilke muligheder du har. Sammen kan i måske finde den voksne som bedst kan hjælpe dig.

Det lyder til at det er første gang du prøver Cyberhus og det her med at skrive herind. Hvis du synes chatten er for stor en mundfuld lige med det samme, så kan du godt prøve at skrive til mig igen , og fortælle lidt mere om hvorfor du gerne vil starte på en frisk. Så kan jeg måske komme med nogle flere råd..

Du er kommet i gang nu og det er bare stærkt. Det er vejen til at få det bedre, så bare klø på :)

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program