Overvægt

brevkassespørgsmål

Overvægt

brevkassespørgsmål af
Anonym
12 år
Oprettet 13 år 11 måneder siden

Hej. Har været overvægtig i ret lang tid (ved ikk hvor meget jeg vejer for meget ((ret meget))) Kan ikke rigtig komme igang med en slanke kur, og min selvtillid er i bund. Har i nogle foreslag til hvordan jeg kommer igang og får mere motion? er ikke så vild med hold sport og at ha' et specielt tidspunkt man SKAL komme. Og er ret flov over min overvægt så tør ikke tale med drengene i min klasse osv.

Svar: 

Hej med dig..

Det er bare super godt at du skriver til brevkassen, fordi på den måde kan du måske få nogle ideer til hvad du kan gøre for at få det bedre. Jeg vil i hvert fald gerne prøve at hjælpe dig.

Det er ikke rart at gå rundt og føle sig overvægtig, eller hvis ens selvtillid er i bund.

Når ens selvtillid er i bund, så kan det være rigtig svært at komme ud af døren og komme i gang med at motionere. Det kan sommetider føles som om der er et eller andet der bare trækker en ned i tempo og lige pludselig kan man ikke tage sig sammen til ret meget. Det er meget normalt, men heldigvis er der noget du kan gøre.

1. Det første du skal gøre er, at fortælle det til dine forældre. Du er rigtig god til at beskrive det her, så prøv at vise dem det du har slkrevet til mig. Bare det at snakke om det og føle at du ikke står alene med det, kan være rigtig rart. I kan også prøve at snakke om hvilken form for idræt der kunne være skægt for dig.

2. Idræt skal nemlig være skægt og når det er skægt så har man det godt, samtidig med at man får noget sund motion. Det er rigtig godt for ens selvværd. Det er helt fint at du ikke er til holdsport, der findes masser af sjov motion alligevel. Bordtennis, ridning, atletik, løb, skydning...ja der er mange muligheder.

Prøv at snakke med dine forældre om hvad det kunne være og undersøg hvad der er i jeres område.

3. Hvis du synes det ikke rigtig kan lade sig gøre at snakke med dine forældre, så prøv at tage en snak med din lærer. En lærer kan være god at snakke med og måske kan din lærer også hjælpe dig med at få gode ideer til motion.

4. Den sidste mulighed jeg vil give dig her, er vores chat her i Cyberhus. Den har åben mandag til torsdag kl. 14-19 og her kan du anonymt chatte med en voksen. Måsk kan du fortælle lidt mere om hvad du godt kan li og hvad du ikke kan li og på den måde kan i sammen finde nogle flere ideer.

Så nu har du taget det første skridt og det er bare så flot..brug nogle af de muligheder jeg har givet dig, fordi du kan godt få det bedre og du er godt på vej :)

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program