Sexlyst

brevkassespørgsmål

Sexlyst

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 10 måneder siden

Heej jeg er en pige på 13år (: Mit problem er at jeg bare har MEGA lyst til Sex KONSTANT og har bare verdens bedste kæreste der osse vil have det. Problemet er - som i nok kan regne ud - at jeg ikke er buksemyndig endnu): Er det normalt at have lyst til sex hele tiden ?? og skal jeg bare vente ?? hvad hvis det nu smutter ? skal jeg så sige det til mine forældre ?? Hilsen Den sexlystne og hendes kæreste

Svar: 

Heeey med jer.

Jeg er så glad for at du og din kæreste stiller jeres spørgsmål til lystværeslet. 

Det er dejligt at høre I er glade for hinanden, men som du selv skriver, er du endnu ikke gamle nok til at have samleje, så jeg kan kun råde jer til at vente med at, "gå i bukserne på hinanden" til I begge er 15 år eller derover. Når man er 15 år eller derover, har man haft nogle år til at mærke den udvikling og forvandling ens krop og psyke gennemgår. Det kan være svært at håndtere hvis man er yngrer. 

Det er naturligt at nogle teenagere har lyst hele tiden - ikke alle. En af grundene til I kan mærken lysten, er fordi jeres hormoner ræser rundt i kroppen og I er på vej mod at blive voksne. Sammen med hormonerne kommer driften, som med alderen bliver stærkere. Det er den I mærker. Det kan næsten føles som om man ikke kan følge med, i det der sker med ens krop og det der sker i ens hoved. 

Så på det spørgsmål "hvad nu hvis det nu smutter?" vil jeg råder jer begge til at være vedholdne og standhaftige og vente til du bliver 15 år. Nyd forspillet, lær jeres kroppe at kende godt, lær jeres egne og hinandens grænser at kende, tal om jeres følelser og det I mærker.

Hvis det alligevel smutter, så er det vigtigt at I beskytter jer med prævention (kondom), og det er i alle tilfælde en god ide at tale med dine forældre om din seksualitet.   

Skriv igen hvis I har brug for det. 

Sommerhilsner  Mette M

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program