utilfreds

brevkassespørgsmål

utilfreds

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 13 år 9 måneder siden

Jeg har ALDRIG været tilfreds med noget som helst intet overhovedet ikke selv mine ører mit hår mine øjne mine fingre mine tæer de mest små ting ser jeg som en fejl , jeg føler mig som en stor fejl og det er rigtigt hårdt bare det at gå i skole eller i supermakeret er hårdt for mig kommer altid til at sammenligne mig med de smukke piger de slanke piger dem med søde små næser eller langt smukt hår . selv min F****** mor er jeg jaloux på , det er ved at være så langt ude at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre af mig selv mere er aldrig tilfreds og har ikke lært at tage imod komplimenter tværtimod tager jeg kritik MEGET let til mig, det er så frustrerende bliver i dårligt humør af og være sammen med mine veninder fordi de er altid flottere end mig føler jeg , jeg er 17 år vejer 70 kg og er 170 cm høj ved godt jeg ikke ligefrem er overvægtig men jeg føler mig som en hval det eneste jeg ser i spejlet er grimt og det er seiøst om å jeg gør noget ud af mig selv det egentligt ligemeget hvad jeg gør ser jeg ikke godt ud og jeg føler mig så slemt og forfærdentligt utilpads i ALT tøj selv skide jogginbukser ligemeget hvor store de er ser jeg bare en par fede bollehåndtag som jo ikk er så store som mange andre men det er bare for meget for mig , vil gerne have en fedtsugning større bryster extensions da mit eget hår kun går til skuldrende og en næseoperation. hvad skal jeg gøre det jeg vil ændre kan ikke lade sig gøre jeg er ikke gammel nok til operationer og man kan ikke træne sig til en lille næse eller store bryster , jeg kan ikke holde det ud mere det gør så ondt indeni :( hjælp mig forestil dig at du blev ked af det bare ved at gå udenfor eller jaloux på din egen mor hvor frustrerende er det ikke lige , please sæt dig ind i hvordan jeg har det ikke bare hurtigt læs det men prøv og føl det :( det er så hårdt har slet ikke overskud til livet når det skal være sådan her , hvis der virkelig findes en gud kan jeg kun tænke hvorfor mig ? hvorfor ud af alle i hele verden hvorfor så lige mig

Svar: 

Hej med dig..

Jeg synes ikke det er svært at sætte sig ind i hvordan du har det, fordi du er rigtig god til at forklare det og jeg kan godt mærke at det er hamrende svært lige nu. Når du hele tiden tænker at du ikke er god nok, utilfreds med alt ved dig selv og er jaloux på veninder og din mor på nogle af de ting som du gerne vil have er anderledes ved dig selv, så kan det føles som en tung byrde at gå rundt med.

Det er en masse følelser og tanker som nærmest kan slide dig op, fordi de fylder så meget og måske føler du, at du aldrig rigtig er glad. Og det er ikke fair og sådan skal det ikke være for dig.

Derfor er det også kanon godt at du handler på det, at du siger til dig selv..."Nej, f..... nej, det her er for hårdt" Og så gør noget ved det.

Det har du gjort ved at skrive herind og det er super godt. Det første skridt og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig videre fremad.

Der er en ting som jeg gerne først vil fortælle dig og som jeg synes er vigtig for dig at vide. Det handler om hvordan følelser og tanker hænger sammen. Hvis der er nogle ting man er ked af helt inden i og som måske har fyldt rigtig meget, så kan det påvirke hvordan man tænker om sig selv.

Det kan være forskellige ting og sommetider er det slet ikke sikkert man ved hvad det præcist er. Det kan være noget med ens forældre, mobning, kærlighed, sorg eller noget helt andet. Hvis sådan nogle ting ligger inden i og man ikke får snakket om det og arbejdet det igennem, så kan det stille og roligt påvirke hvordan man har det med sig selv. For eksempel kan man pege det hele indad og blive utilfreds med alt ved en selv. Det er som om man gerne vil lave noget om ved sig selv og så måske på den måde blive glad, men i virkeligheden handler det om at der skal laves nogle ting om inden i en selv og så bliver man glad for sig selv uden på igen.

Ud fra det du skriver, så lyder det til at der sidder noget inden i dig, som trykker dig og derfor er du utilfreds med hvordan du ser ud.

Du skal også vide at rigtig mange mennesker og specielt unge i din alder går rundt med de her følelser inden i. Også selvom de ligner en million og ser ud til at have det åhh så super godt. En af grundende til det er, at de også går rundt og kæmper lidt med at finde ud af det hele. Og når det bliver rigtig svært, så er der mange der tænker på hvad de kan lave om så det bliver lettere. Rigtig mange fokuserer på deres krop fordi det er meget konkret og nemmere at forholde sig til. Men problemet er at det bare ikke hjælper noget, fordi det handler om nogle tanker og følelser inden i som der skal blive nemmere.

Nå, men alt det her ender ud i at jeg synes det lyder til, at du har brug for at få snakket tingene igennem med en eller flere personer som kan forstå og sætte sig ind i din situation.

Jeg tror dine ører, øjne, tæer, fingre er ligesom de skal være, men at du lige nu ikke kan se det, fordi der er noget andet der skygger for det. Derfor skal du have arbejdet og sat ord på alle de følelser og tanker der fiser rundt i krop og hoved, fordi på den måde tror jeg at skyggen vil forsvinde og at du langsom vil blive mere glad for den du er og blive gladere i det hele taget.

Du kan bruge forskellige mennesker til det og lige nu bruger du mig. Jeg vil gerne hjælpe dig igen og du er velkommen til at skrive igen, hvis du føler du mangler svar på noget mere.

Men jeg har også tre andre forslag:

1. Dine forældre er vigtige, også selvom du måske ikke er vant til at snakke med dem og sådan nogle ting her. Men prøv, det er dem der kender dig bedst. Du er hamrende god til at sætte ord på det her i brevkassen og måske kan du vise dem det og så kan det være nemmere at snakke om bagefter.

2. Chatrådgivningen. Det her med at skulle snakke med mennesker om ens dybeste følelser kan være noget svært noget. Men det er kun i starten og ofte er det ligesom at lære at cykle..når man har fået det lært er det kanon godt.

Chatrådgivningen kan være et rigtig godt sted at starte, hvis du ikke lige har mod på det her med forældre med det samme. Du er anonym her og måske kan det være lettere og en god måde at øve dig på. Den har åben mandag til torsdag kl. 14 - 19.

3. Det vigtigste er, at du tager skridtet og får snakket om det her med en voksen som du har det godt med. Derfor kan det sagtens være en anden også..måske en fed lærer, en fra familien du har det godt med eller en venindes mor. Prøv at tænke dig om, hvem kunne du tænke dig at bruge.

Det kan blive nemmere alt det her, men lige nu føles det helt uoverskueligt. Sådan føles det og det er okay, men du har taget det første skridt mod at få det bedre og sådan. Godt gået, nu skal du tage det næste..:)

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program