Jeg er forvirret ..

brevkassespørgsmål

Jeg er forvirret ..

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 6 måneder siden

Hej.. Jeg er en pige på snart 15 år. Jeg har en fantastisk kæreste som jeg har været sammen med i et halvt år d. 15 oktober.. Vi har været kærester før det, i 13 dage. Men det var i december 2009. Han slog op med mig fordi han var forvirret med hans følelser omkring hans eks kæreste der hed V. hun havde været ham utro, og de havde slået op 7 gange .. Efter nogle måneder fandt vi så sammen igen. Vi har været igennem helt vildt meget! Vi har grædt sammen, siddet og skændes i 7 timer over mobilen, men vi løser det altid. Han kender mig ind og ud! Han kan se og høre på mig hvis der er noget i vejen.. Han er den første jeg har kysset, været i seng med og alt andet! Inden vi kom sammen havde jeg noget med en der hedder R, han kom så sammen med en der hedder S, men han har lige slået op med hende fordi han ikke var forelsket.. Han er stadig forelsket i mig, og her for nogle dage siden er vi begyndt at skrive sammen .. Han er virkelig så sød! Og det jeg falder for er at han er romantisk, han sender blomster, chokolade invitere i byen ovs.. Det gøre min kæreste ikke (Mads) Han er ret kedelig.. Også går han kun i mærkevare tøj. Jeg syntes det er kedeligt, og vil gerne have han havde en fed stil, gjorde noget ud af sit udseende, og blev mere romantisk.. Alle de krav opfylder R.. Jeg er så forvirret.. Nogle gange føles det godt at Mads og jeg forebliver sammen, nogle gange forkert.. Det svinger hele tiden. Jeg er så forvirret! Men jeg orker ikke til at starte helt forfra med et forhold, og bygge et tillidsbånd op med hinanden.. Hvad skal jeg gøre? Jeg kan næsten ikke modstå R.. Jeg overvejer at mødes med ham og snakke, og se om mine følesler er stærkere end dem jeg har for M .. :( .. Svar venligst hurtigt! - Hilsen den kede af det og forvirrende pige!

Svar: 

Kære forvirrede pige

Jeg har lige anonymiseret dit svar og kun skrevet forbogstaver..håber du kan finde hoved og hale i det alligevel.

Jeg kan godt forstå, at du har mange tanker der flyver rundt i hovedet, og at du føler dig forvirret. Kæresteforhold er altid svære, for man skal jo finde ud af, om man er helt rigtige for hinanden, og det er der sjældent noget enkelt svar på.

Du skriver, at du og M har været kærester i et halvt år. Det synes jeg er længe når i kun er 14 år gamle. Hvis man har det godt sammen og er vilde med hinanden, er det jo lige sådan det skal være, men jeg kan godt forstå hvis der dukker lidt tvivl op hos dig. På den ene side har du følelser for Mads, men på den anden side har R også nogle kvaliteter, som du savner lidt hos M.

Nogen gange sker det at kærestepar glider fra hinanden, fordi at de måske vil nogle forskellige ting, at den ene ikke er helt så forelsket længere, eller måske bliver forelsket i en anden. Nogen gange kan man også blive betaget af andre drenge, selvom man har en kæreste, fordi de måske har nogle kvaliteter, som man savner hos ens kæreste. Så må man huske på at ens kæreste jo også har en masse gode sider, som man ville savne, hvis man ikke længere var kærester. Hvis du godt kunne tænke dig, at M var mere romantisk, så kunne du jo prøve at sige det til ham, da han måske slet ikke er klar over, at du savner, at han er mere romantisk. Men måske har dig og Mads haft en god tid sammen, og skal fremover bare være venner. Hvis du reelt har fået følelser for R, vil det nok være det bedste, at afslutte forholdet til M.

Det er altid vanskeligt, at tage en beslutning om man skal fortsætte med at være kærester, hvis man er i tvivl, og jeg kan heller ikke fortælle dig, hvad du skal gøre, for der er ikke nogen rigtig eller forkert beslutning. Det bedste råd jeg kan give dig, er at du skal mærke efter i maven, om du helst vil være sammen med M eller R. Hvis du vælger at blive sammen med M, så må du indstille dig på, at din kontakt med R må være på et venskabeligt plan. Beslutter du dig for, at du hellere vil prøve at blive kæreste med R, så må du først og fremmest være ærlig over for M, og fortælle ham at du ikke synes, at i skal være kærester længere. Jeg synes, at det vigtigste er, at du ikke går bag om ryggen på M og indleder noget med R, inden du har gjort det forbi med M. Så mit råd er, at være ærlig overfor dig selv og find ud af, hvad du har mest lyst til og hvem du har følelser for, og vær så ærlig omkring din beslutning.

Jeg synes også, at du skal prøve at snakke lidt med dine veninder eller måske din mor omkring det. Så kan de måske hjælpe dig til at nå frem til en beslutning og støtte dig i det.

Held og lykke med det

De bedste hilsner

Heidi

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program