rygning

brevkassespørgsmål

rygning

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 5 måneder siden

Hej jeg har astma, men ikke så meget mere. jeg vil lige høre om man må ryge når man har astma.

Svar: 

Hej Med dig.

Fint du spørger:

Nu er det jo aldrig en særlig god beslutning at give sig til at ryge. Jeg kunne sagtens komme med lange lister af ubehagelige ting det kan medføre, men dem har du formentligt allerede hørt.

Når man er ung tænker man jo ikke nær så meget over, at man kan komme til at dø for tidligt af lungekræft og at man kan ende med altid at skulle slæbe rundt på et ilt apperat fordi ens lunger er ødelagte.

Men måske gør det mere indtryk at høre, at man kommer til at se gammel ud i en tidligere alder, og at de fleste tager ret mange kilo på når de forsøger at stoppe igen ( og der er ikke nogen der taber sig af at gå igang!)

Når man så oven i købet har astma, uanset om man ikke har det så meget mere, så har man nogle luftveje som i forvejen er skrøbelige, og så er risikoen så meget større.

Kombinationen er altså rigtig dårlig. Der sker jo ikke noget lige her og nu når man tænder en cigaret, så man kan godt få fornemmelsen af at det bare er noget pylder når folk himler op omkring rygning, men på lang sigt er det altså MEGET skadeligt. Og endog altså mere skadeligt for dig som har astma, end det er for alle andre.

Håber du vil tage disse ting med i dine overvejelser omkring det med at ryge eller ej.

Mange hilsner, Susanne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program