Seksualitet

brevkassespørgsmål

Seksualitet

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 13 år 5 måneder siden

Jeg ved ikke om jeg kan lide piger. Jeg ved jeg ikke er forelsket i en pige, for der er nemlig, den her dreng jeg lidt godt kan lide. Men fx. Når jeg ser piger/kvinder i svømmehallen kan jeg ikke lade være med at kigge på dem, og deres bryster. Jeg tror ikke jeg er lesbisk, men alligevel når jeg tænker på om jeg er det, kan jeg bare ikke få det ud af hovedet. Kærlig hilsen pigen som er i tvivl.

Svar: 

Kære dig

Det er ikke unaturligt at kigge efter andre piger og jeg tror de fleste gør det, endda også når de er ældre. Det er ofte sådan at hvis der er noget man selv syntes man mangler, så som større bryster, længere hår, flottere ben osv. så ser man det hos alle de andre, og så kan man ikke altid lade være med at kigge på dem. Det kan være spændende at sammenligne sig med andre og se hvordan de ser ud, og hvad der er forskelligt fra en selv og de andre men det er altså helt normalt.

Hvis du derimod kigger og føler dig tiltrukket, altså ønsker at være sammen med den person intimt og kan mærke en følelse i kroppen af at du ikke bare syntes de er spændende, men har lyst til til noget andet, så kan der måske godt være noget om snakken. Nu er du jo ikke så gammel endnu, og jo yngre man er, jo mindre kan man også sige man kender sig selv. Med alderen kommer erfaringer og følelserne, og så bliver det lidt lettere at tolke de følelser og tanker man går rundt med.

Men det er helt okay at du kigger og er nysgerrig på om du om er til piger eller drenge. Det er helt naturligt i din alder.

En god idé kunne være at snakke med jeres skolesygeplejerske. Hun har erfaring på området og kan nok give dig en masse information omkring seksualitet. Jeg tror det kan være rigtig rart at snakke med en der snakker med en masse andre unge, og hun kan fortælle dig noget mere om disse følelser og hvad det er der sker i kroppen.

Jeg ønsker alt held og lykke i fremtiden mvh. Malene

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program