er jeg normal?

brevkassespørgsmål

er jeg normal?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

er jeg normal? jeg skære i mig selv, jeg har været ensom, familie problemer, mobberi osv. skal starte til psykolog, men er jeg virkelig normal? er det normalt at jeg tænker på hvad andre tænker/siger om mig? - jeg er den eneste der har det på denne måde i min klasse.. er det normalt? i:

Svar: 

Hej med dig..

Ja, du er virkelig normal. Det er helt normalt at tænke meget over hvad andre tænker og siger om en og ved du hvad, jeg tror ikke du er den eneste i klassen der har det på den måde.

Jeg er faktisk ret sikker på, at de fleste unge mennesker i din alder tænker rigtig meget over hvad andre ser og tænker om en, og at det faktisk kan være ret svært sommetider. Det er også helt normalt at det kan være svært med mobning og tingene derhjemme.

Så kære du..lige nu oplever du, at det er svært og at tingene er uoverskuelige. Når de er det, så kan man meget nemt føle sig helt alene og det kan virke som om man er den eneste i verdenen der har det på den måde. Sådan er det.

Men ved du hvad der er vigtigt lige nu?..Det er at du skal starte til psykolog, og det synes jeg bare er super godt. Fordi selvom der er mange andre der også har det svært, så er det ikke alle der tør sige det og det er faktisk synd, fordi så kan de heller ikke få hjælp til at få det bedre. Det er faktisk også derfor det kan være meget svært at se om folk har det svært eller ej.

Men du har snakket med en eller anden og i hvert fald skal du starte hos en psykolog, og det er bare godt. Det er en rigtig god måde at få snakket tingene igennem og få hjælp, så det kan blive lidt sjovere at være dig. Jeg ønsker dig alt det bedste med det...

Hvis du nu sidder en dag og bare er ked af det eller bare trænger til at snakke med en voksen, så kig forbi chatten her i Cyberhus. Her kan du chatte anonymt med en voksen der altid gerne vil lytte og prøve at hjælpe.

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program