Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 13 år 2 måneder siden

Kære jer som er i brevkasse! Jeg har et spørgsmål vedrørende menstruation, jeg har ikke fået det endnu, der er gået over en måned siden? Er det normalt at menstruation svinger så meget? Eller er der noget galt? Kan p piller hjælpe med at holde styr på det?

Svar: 

Hej med dig

Sådan som jeg forstår dit spørgsmål, så har du haft menstruation tidligere, er ikke på p-piller og nu er der gået en måned siden sidste menstruation.

Hvis du har haft menstruation før, så kender du sikkert din cyklus. Om den er regelmæssig eller ej. Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde. Nogle kan sætte et ur efter deres cyklus mens andre kan have menstruation hver 3. uge den ene dag og hver 2. måned den næste. Så det afhænger meget af hvad du er vant til. Menstruationenen kan sagtens være lidt uregelmæssig og hvis du går lidt over skal du ikke være bekymret.

Hvis du er bekymret for om det kunne være et tegn på, at du er gravid og du har haft samleje siden sidste menstruation, så synes jeg du skal tage en graviditets test. Den kan købes i alle supermarkeder og er nem at tage. De fleste kvinder vil i starten af graviditen også ofte opleve brystspændninger og måske få lidt pletblødning, så det afhænger også af din krops signaler.

Når man tager p-piller får man helt regelmæssig menstruation efter 2-3 måneder. Så vil den falde hver måned i p-pille pausen. P-piller skal først og fremmest bruges som beskyttelse mod graviditet. Men flere læger giver også p-piller til piger med mange menstruationssmerter eller hvis pigen har en meget meget uregelmæssig menstruation. Så hvis din menstraution normalt er rimelig regelmæssig og du ikke har brug for fast prævention, så synes jeg godt du kan vente med p-piller. Og så længe du har sikker beskyttet sex bør du heller ikke være bekymret hver gang menstruationen er lidt forsinket ;-)

Håber det kunne hjælpe.

Venlige Hilsner fra Line

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program