Bryster

brevkassespørgsmål

Bryster

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 13 år 1 dag siden

Hej Jeg har et lille problem!!! Hvorfor bliver mine brystvårder mindre når jeg fryser? Og er det normalt at have lyst til smerte ( jeg bliver helt vild når min kærste river i mine bryster) Og hvorfor er mine brystvårder mørkebrune hvor alle andre piger i klassens er lyserøde/lysebrune Knus brust pige Ps husk at støtte prysterne

Svar: 

Hej pige, 16 år

Tak for dit spørgsmål. Bryster er noget som kan fylde rigtig, rigtig meget hos piger, så det er godt du spørger når du er i tvivl om noget. Jeg skal prøve at svare dig så godt jeg kan.

Du spørger hvorfor dine brystvorter bliver mindre når du fryser. Det er helt almindeligt at brystvorterne trækker sig sammen, bliver lidt mere hårde og lidt "stive"i det når man fryser. Det sker også når man bliver seksuelt ophidset. Jeg kan ikke fortælle dig hvorfor de gør det, men det er noget der sker med alle bryster, så det skal du ikke tænke mere over.

Med hensyn til hvorfor dine brystvorter er mere brune end dine jævnaldrendes, så er det sådan at de hormoner der går gennem pigers kroppe i puberteten påvirker rigtig mange ting, blandt andet brystvorternes farve. De fleste piger oplever at deres brystvorter på et tidspunkt i løbet af puberteten bliver mørkere. Det er helt almindeligt. Hos nogle bliver de mørkere end andre. Det er bare en af de måder vi alle sammen er forskellige på.

Du spørger også om det er normalt at have lyst til smerte. Jeg skal ikke kunne sige hvor almindeligt eller ualmindeligt det er, men jeg kan sige så meget som at jeg er stødt ind i rigtig mange, både piger og drenge, både unge og voksne, som tænder på smerte i en eller anden grad. Når det kommer til lyst er vi alle forskellige og tænder på noget forskelligt. Hvis du synes smerte er frækt og din kæreste er med på det, så er det helt fint og noget I sagtens kan eksperimentere med, i hvert fald så længe I begge føler jer trygge og er enige om at man altid kan sige fra hvis det bliver for meget.

Jeg håber det var svar nok - ellers må du selvfølgelig altid skrive igen!

De bedste hilsener,

Henriette.

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program