jeg har været utro

brevkassespørgsmål

jeg har været utro

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 12 år 11 måneder siden

Hej Cyberhus. Jeg er en pige på 16 med rigtig dårlig samvittighed. Jeg har været min kæreste utro, og nu ved jeg ikke, om jeg skal fortælle ham det eller bare håbe, han ikke finder ud af det. Jeg er også meget skuffet over mig selv. Jeg har en sød kæreste som jeg har kommet sammen med i ca. 7 måneder. I forbindelse med påskeferien og ugen efter skulle han til Gran Canaria med sine forældre. Jeg savnede ham rigtig meget. En veninde spurgte, om jeg ville med til en fest her i weekenden hos en hun kendte. Jeg havde egentlig ikke lyst uden min kæreste, men sagde alligevel ja af en eller anden grund. Ved festen mødte jeg en fyr jeg godt kendte lidt i forvejen, og han kender også min kæreste. Han er flot! Vi dansede lidt og snakkede, og han kyssede mig, men det ville jeg ikke have når andre så det. Han tog også lidt på mig. Jeg var lidt fuld. Han spurgte om ikke vi skulle finde et sted, hvor vi kunne snakke i fred. Jeg vidste jo godt hvad han ville, men jeg gik alligevel med ham og havde slet ikke dårlig samvittighed. Jeg tænkte bare på at ikke nogen skulle se det. Vi ledte længe og fandt så et slags roderum – et helt lille et med en masse skramel. Man kunne ikke ligge ned, men der var da lige plads til at stå der da vi havde flyttet nogle ting og vi satte en kost mod døren, for der var ingen nøgle. Vi snavede og jeg havde stadig ikke dårlig samvittighed – tænkte bare på at komme i seng med ham. Han tog tøjet af mig og suttede mig på brysterne og knælede ned og slikkede mig. Jeg var vildt tændt og han spurgte om jeg brugte noget og jeg sagde jeg tog p-piller. Så vendte han mig om og fik mig i stilling. Han åbnede mig og så råknaldede han mig bagfra. Jeg kan tydeligt huske, at jeg ikke følte det var forkert, bare, at jeg håbede han ville blive ved i al evighed. Jeg kom meget voldsomt og kom til at hvine. Da jeg havde fået vejret igen kom samvittighedsnagen så endelig. Fyren sprøjtede så heldigvis oppe i mig lige efter, så jeg kunne få mit tøj på igen og smutte ud. Jeg så hverken til højre eller venstre og ved ikke om nogen så mig, men det skal der nu nok have været. Jeg tog straks hjem. Jeg har ikke snakket med fyren siden. Jeg er meget skuffet over min egen liderlighed og bekymret for hvad det kan føre til senere hen. Jeg har mest lyst til ikke at sige noget til min kæreste og bare håbe han ikke finder ud af noget. Men måske kan fyren jeg gjorde det med finde på at sige noget til ham, eller nogen af dem ved festen har måske set noget eller hørt jeg skreg da jeg kom og så fortælle ham det. Og så får han det jo at vide på en mere væmmelig måde end hvis jeg selv siger det. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre – kan I hjælpe? Knus fra den flove pige

Svar: 

Hej med dig

Ja, det er ikke en nem situation, og derfor er det også svært at give dig et konkret svar på, hvad det lige præcis er du skal gøre. I stedet vil jeg give dig nogle overvejelser du kan tænke over og ud fra din egen mavefornemmelse, vælge det du synes er bedst.

Inden du skal tage stilling til om du skal fortælle ham, at du har været utro eller ej, er det måske godt du har nogle overvejelser med inden. Selvom du siger du er rigtig glad for ham, kan der måske være noget i jeres forhold, som ikke fungerer 100%. Måske var det derfor du var sammen med den anden fyr? Hvis du finder ud af der er noget du ikke er tilfreds med i forholdet og stadig gerne vil være i det, er det vigtigt du får snakket med din kæreste om det, så I sammen kan løse problemet.

Men måske var du også bare lidt fuld til festen, og havde svært ved at styre dig, hvilket nemt kan ske. Og hvis man så møder nogle fristelser i fuld tilstand, kan de være svære at modstå.

Det at ens kæreste har været utro, kan være noget af det hårdeste at høre. Og derfor kan det også være noget af en udfordring hvis man vil redde forholdet, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Det er meget individuelt hvordan man tackler det, men du skal nok være indstillet på, at din kæreste ikke lige vil glemme det med det samme, hvis du fortæller ham du har været utro. Det betyder nødvendigvis ikke, at han ikke vil prøve at redde forholdet, men det vil højst sandsynligt blive en hård periode for ham.

Hvis du ikke fortæller ham det, vil du klart skåne hans følelser. Især fordi det også virker som om du er glad for ham, så du holder ikke noget følelsesmæssigt skjult for ham. Og det er svært at tage stilling til om man skal fortælle sin kæreste alt hvad man laver, hvis det ikke har nogen gavn for forholdet. Men så er der bare det, som du selv skriver, hvis nogen af de andre fra festen har set dig være sammen med en anden og de fortæller din kæreste det, ville det klart være bedre hvis du selv gjorde det. For så vil han helt sikkert føle han er blevet holdt for nar.

Men det er meget svært for mig at sige, om du skal fortælle ham det eller ej. Du kan kigge overvejelserne her igennem, og så kan du ud fra din egen mavefornemmelse finde ud af om du skal fortælle ham det eller ej. Du kan også snakke med en voksen om det, enten dine forældre, en anden voksen du føler dig tryg ved, eller du kan prøve chatrådgivningen her på Cyberhus. Her siddeer der voksne som du anonymt kan chatte med og måske kan det hjælpe dig til at komme nærmere et svar.

Held og lykke

Mvh Julie

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program