Mine forældre skal skilles..

brevkassespørgsmål

Mine forældre skal skilles..

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 8 måneder siden

Hejsa Hmm det er fordi at mine forældre skal skilles, og jeg er rigtigt ked af det især fordi at det hele kommer bag på mig. Vi har altid nærmest været en kernefamilie, som altid holder sammen. Mine forældre skændes aldrig og jeg troede virkelig at de elskede hinanden :( Jeg har stadig ikke rigtigt forstået hvorfor de har besluttet sig at gå fra hinanden, og hvorfor de gøre dette imod os.. Det hele er forvirrende, for de er så glade sammen, og selvfølgelig har deres arbejde til tider været et problem, og svært for os at få det til at fungere. Men at de skal SKILLES er stadig et chok og uvirkeligt for mig.. Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal komme igennem det. Jeg græder tit og jeg føler ikke rigtigt at jeg kan se en ende. Mine forældre kan slet ikke enes om forældremyndigheden osv, de har været til møde hos statsforvaltningen. De kan stadig ikke blive enige om hvor vi skal bo, og hvem der skal have forældremyndigheden over os. Nu skal de i retten, og dommeren vil gerne høre min mening. Jeg nægter at vælge imellem mine forældre, for jeg elsker og har et rigtigt godt forhold til dem begge. Mine forældre er begge advokater og stædige, og ærlig talt er det hele det rene kaos. Jeg snakker rigtigt godt med mine forældre, og de betyder rigtig meget for mig. Men det hele gøre os alle kede af det, Men vi snakker om det, og de siger tit at de altid vil elske os. Men hvorfor udsætter de os for det, hvis de elsker os? Jeg føler at der ligger mere bag det hele, som de ikke har fortalt os. Det hele skræmmer mig, for hvad kommer der så til at ske efter retten? Jeg har 3 søskende på 1½, 4 og 7 år og de betyder alt for mig, men lige nu er der stor sandsynlighed for at vi ikke længere skal bo sammen :( Det er ikke fair at vi nu skal adskilles som familie, og jeg er virkelig ved at bryde sammen. Lige meget hvem jeg skal bo hos, såre jeg en af dem :/ Hvordan skal jeg nogensinde kunne takle det hele? Måske vil I sige at det vil hjælpe at snakke om det, fx med en veninde, men det er virkelig det jeg har mindst lyst til.

Svar: 

Kære du

Jeg kan sagtens forstå, at du er rigtig ked af det, har svært ved at tackle det hele og er ved at bryde sammen. For der er rigtig svært at tackle når ens forældre vælger at blive skilt, det er en vigtig beslutning som har konsekvenser for ens liv, men hvor man som barn ikke har ret mange handlemuligheder - man er bare nød til at acceptere det, og det er hårdt.

Det lyder til, at der er nogle forskellige ting der bekymrer og gør dig ked af det lige nu, jeg vil prøve at fokusere på de ting i mit svar.

Du spørger 'hvorfor gør de dette mod os'? og 'hvorfor udsætter de os for det, hvis de elsker os?'med det tror jeg du spørg hvorfor dine forældre udsætter dig og dine søskende for noget så forfærdeligt som at spiltte familien og blive skilt. Jeg har desværre ikke noget godt svar på det spørgsmål. Når forældre vælger at blive skilt er det fordi de af en eller anden grund ikke mener de kan leve sammen længere, det har ikke noget med jer børn at gøre, men med jeres forældre og deres forhold til hinanden. Desværre får deres beslutning nogle alvorlige konsekvenser for jer børn. Og det gør ondt og det er helt okay, at du er ked af det og i chok.

Jeg er glad for at høre, ast du taler godt med begge dine forældre, det skal du endelig bare blive ved med, jeg tror det bedste du kan gøre er, at fortælle dem så ærligt som muligt, hvordan du har det. Ikke fordi jeg så tror det ændrer situatuíonen, for dine forældre har taget beslutningen om at blive skilt. Men fordi jeg tror måden du kommer bedst igennem det helt på er ved, at være åben og få sat ord på dine tanker og følelser.

Du skriver at dine forældre skal i retten og at dommeren gerne vil høre din mening, men at du ikke vil vælge mellem dine forældre. Det kan jeg godt forstå at du ikke vil, dine forældre har taget en beslutning om at blive skilt og så mener jeg også de må tage ansvar for, hvem der skal bo hvor osv. Samtidig synes jeg det er godt at dommeren vil høre din mening og jeg synes igen du skal være så ærlig du kan. Du kan feks sige til ham, at du ikke vil vælge mellem dine forældre, at du har et godt forhold til dem begge to osv. Du kan også fortælle ham, at du er bange for at du og dine søskende ikke længere skal bo sammen og fortælle ham at det betyder meget for dig, hvis I kan blvie ved med at bo sammen.

Til sidst vil jeg sige til dig, at jeg virkelig godt kan forstå at du er rigtig ked af det lige nu og ikke aner, hvad du skal gøre. Det er helt okay at du er ked af det og det er også okay, at du er det i lang tid. Dit liv er midt i en kæmpe omvæltning og det tager noget tid før du vænner dig til, at dine forældre er skilt. Det er helt okay. Jeg synes du skal give dig selv lov til at være ked af det og overlade de praktiske beslutninger til de voksne, for det er deres ansvar - samtidig med at du fortæller, hvordan du har det, nemlig at du ikke vil vælge mellem dine forældre og at du ikke vil skilles ad fra dine søskende.

Jeg håber du kommer rigtig godt igennem dine forældres skilsmisse. Du er altid velkommen til at skrive herind igen eller logge på chatrådgivningen, hvis det indimmellem bliver for svært at gå med tankerne alene, hvis du har brug for et råd eller bare en voksen der vil lytte.

De bedste hilser og mange tanker

Camilla

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program