Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål

Hvad skal jeg gøre?

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 7 måneder siden

Hej .. (min bedste veninde hedder maja..) Jeg står med et problem.. jeg er en pige på 13 år, som har/havde en bedste veninde. Omkring sidste år, havde jeg en kæreste, som hed Mathias. Da en fra min klasse holdte fødselsdag, var mig og maja inviteret med. Maja sagde at hun havde det dårligt, så hun tog hjem. Cirka et år efter får jeg afvide af en masse at hun ikke var syg da hun tog hjem fra festen, det var for at være sammen med min kæreste, og der snavede de, mens jeg var kærester med Mathias. Der sagde jeg til hende at vi ikke skulle være bedste veninder længere. Så inden sommerferien begyndte, spurgte hun mig om vi skulle være bedste veninder igen, og der havde jeg lagt det bag mig hun havde gjort med min kæreste. Så her for omkring 2 måneder siden blev jeg kærester med en der hedder Daniel. Vi slog op, og mig og daniel blev uvenner. og det gjorde Maja og daniel også. Maja sagde så en masse dårlige ting om daniel. Men så her for nogle uger siden, får jeg afvide at Maja nu har fået følelser for daniel.... Jeg bliver sur, og siger at vi ikke skal være bedste veninder.. Er det en forkert reaktion af mig? Hele pointen er at vi er/var bedste veninder, og at hun altid er kommet ind over dem jeg har haft noget med, hvor hun så går i seng med dem. Og at jeg aldrig har rørt hendes kærester? er utrolig forvirrede og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre. dem som nu ved det maja har gjort, (som der er mange der ved nu) siger at hun er sindsyg falsk.. har du et råd? :-) - tak på forhånd.

Svar: 

 

Hejsa

Jeg kan godt forstå du er skuffet over at din veninde ikke har været ærlig overfor dig, med at hun har været interesseret i de drenge du fortæller om.

Det er altid møjtræls når man opdager at noget er helt anderledes end man troede, hvis der er følelser i klemme. Så føler man sig snydt.

Desværre er den situation du fortæller om meget "normal" i jeres alder og det sker for mange veninder at de rager uklar over noget med drenge. Det er selvfølgelig ikke nogen trøst for dig at jeg siger det :( , - men det er bare så svært fordi drengene også tit er vældig nysgerrige overfor flere piger på en gang og i det hele taget kan det godt være lidt et kaos.

Jeg synes man skal passe på med at sige at veninden er "den dumme", fordi din kæreste dengang ( og de andre drenge du nævner), har jo lige så vel vist interesse for din veninde.

Jeg er heller ikke så glad for ordet "bedste veninde" som også bruges meget af piger i jeres alder. Grunden til at jeg ikke bryder mig om det, er fordi det er en forpligtende aftale man laver om at man nærmest skal høre sammen og hvis man så bryder aftalen så kan man "slå op" med veninden, lidt som kærester. Jeg mener at hvis man er bedste veninder, dvs en veninde som man har det allerbedst med, så sker det helt naturligt og uden at det er en forpligtende aftale, som man binder hinanden til. Fordi at binde hinanden kommer der kun prolemer ud af.

Det er derfor mit bedste råd til dig, at du tager en pæn og ordentlig snak med din veninde hvor du fortæller hende at du er ked af de ting der er sket. Så må du se hvordan hun reagerer og så synes jeg at I skal slå en streg over det, fordi ingen jer ejer de drenge eller kan bestemme hvem af jer de vil/ikke vil være interesseret i. Så synes jeg at I skal starte på en frisk som veninder, men altså uden "bedste veninde"-aftaler.

Jeg håber I får det løst

Kh Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program