efterskole !!! ??

brevkassespørgsmål

efterskole !!! ??

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 12 år 6 måneder siden

Hej ! Jeg skriver fordi jeg er MEGET bange og fortvivlet :( Går i 9. klasse nu og skal på efterskole i 10. klasse !!! Er en meget lille pige på 155 meter og ekstremt tynd vejer 35 kg cirka :/ Jeg føler mig selv som jeg går i 7 klasse !! og jeg hader min krop :( Bruger heller ikke bh endnu men mest fordi jeg ikke kan finde en der passer !! Er bare så bange for efterskolen pågrund af hvis jeg nu ikke vokser specielt meget mere og tager på og udhvikler mig, så vil jeg føle mig SÅ dum og sikkert blive drillet og såen :( det er seriøst lige til at tude over :( !!! Og da jeg besøgte nogle af skolerne ved åbent hus og da jeg sagde at jeg gik i 9 og skulle måske gå på den i 10 tøvede folk også lidt og såen !!! HADER DET !!! Men har været ved årlig læge og hun siger at alt er okay og jeg har også været til sundhedsplejerske og hun siger også at alt er fint og at jeg bare går langsomt i puberteten og såen JA FEDT :( Vil bare så gerne også have lidt bryst og have mens og alt det der !!!!!! ligesom alle de andre piger i min alder !! HJÆLP MIG VH den bange !!

Svar: 

Hej

Jeg kan godt se at det er svært at være "tilbage" i forhold til de andre piger i forhold til at udvikle dig kropsligt - rigtig svært endda.

Jeg ville ønske at jeg kunne sige til dig at jeg ikke tror på at nogen på efterskolen kan finde på at drille dig - men lad os være ærlige og sige at pigerne og drengene fokuserer meget på kroppen i jeres alder. Så jeg synes ikke vi kan udelukke at nogen kan finde på at komme med en tarvelig og ufølsom bemærkning, som du vil blive ked af.

Hvis det sker, så er det meget vigtigt at du ikke bider smerten i dig og lader som om du ikke er blevet ked af det, indtil du er alene. SIG højt og tydeligt til vedkommende at hendes/hans bemærkning sårer dig og gør dig ked af det. Vi har alle noget (nogen i større grad end andre) som vi ikke er tilfredse med ved os selv og som vi ikke ønsker andre menneskers kommentarer om og det er altid vigtigt at få sagt HØJT fordi det er den bedste måde vi kan forhindre at bemærkningen kommer igen.

Jeg synes det er vigtigt at du har en person som du betror dig til om hvordan du har det med dig selv. Jeg ved jo ikke hvordan jeres familieforhold er - om du kan være fortrolig med din mor eller om du har en ældre søster måske ?? Hvis ikke du lige kan se for dig hvem du kan betro dig til, så lad os hjælpe dig med at finde ud af det inde i chatrådgivningen :)

Selvom det er s.... træls at du ikke er gået i puberteten endnu og det kræver noget ekstra af dig at stå imod det pres som det er at være "anderledes end de andre"  - så hold ud !. Tænk på at det er en "ventetid" og ikke en "altid".

Vidste du forresten godt at de kvinder som holder sig bedst med alderen, ofte er dem som ikke blev tidligt udviklet ?

Kærlig hilsen Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program