Gør jeg noget forkert?

brevkassespørgsmål

Gør jeg noget forkert?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 12 år 5 måneder siden

Hej :D Jeg er en dreng på 14, og jeg har en kæreste på 18. Mig og min kæreste, har aftalt at vi ikke har sex før jeg bliver 15, men jeg kan ikke forstå hvorfor begge vores forældre stadig siger nej til at sove sammen... (der skal lige siges, at min kæreste er en dreng, og vi elsker hinanden rigtig højt! <3) Jeg føler ikke rigtigt at min mor hun kan stole på mig, og jeg ved ikke havd jeg skal gøre? Men gøre jeg så noget forkert i at være kærester med ham? Knuz Sweetyheart <3<3

Svar: 

Hej Sweetheart, 14 år,

Det er rart at høre lidt fra dig igen, selvom du vidst har nogle problemer... Og undskyld sene svar. Men problemerne skal vi nok prøve at tage os af. Så vidt jeg forstår, spørger du to ting, den ene er jeg dog lidt i tvivl om. Først og fremmest spørger du om hvordan det kan være I ikke får lov at sove sammen, dernæst at du ikke føler din mor kan stole på dig, altså at du er bange for at gøre noget for at knække hendes tillid. Det er her jeg er lidt i tvivl, for ud af sammenhængen, ville det give mere mening, hvis du føler din mor ikke stoler på dig, altså ikke regner med at du kan opretholde hendes tillid.

Det sagt, så synes jeg det er sejt I har den aftale om ikke at have sex før du fylder 15. Det er at udvise et stort ansvar.

Først og fremmest, så er mit bud at dine forældre ikke vil have I sover sammen, fordi en 18 årig er et væsentligt andet sted i sin seksuelle udvikling, end du typisk vil være som 14 årig. En 18 årig vil være klar til mange ting, som i værste fald kan give en 14 årig nogle ar på sjælen. Jeg plejer at sige at seksualitet er noget, hvor man skal være helt sikker på at man har lyst til at deltage i det man gør, fordi det kan få voldsomme konsekvenser ellers. Det virker lidt som om dine forældre prøver at beskytte dig med samme udgangspunkt, altså at de vil sikre sig at du ikke kommer til at gå med til noget du ikke kan oveskue konsekvenserne af. Så det er, tror jeg, noget de gør af aller bedste mening.

Så til det med at hvem kan stole på hvem... Mulighed nummer et, at du ikke føler at din mor kan stole på dig. Hvis det er tilfældet, så tror jeg du skal bruge noget energi på at overveje, hvorfor du er bange for at hun ikke kan stole på dig, og hvordan du er bange for at bryde hendes tillid. Hvis du gør dig nogle overvejelser om det og så vender tilbage til mig, så kan vi gå lidt i dybden med hvorfor og hvordan... Lyder det okay?

Mulighed nummer to, at du føler hun ikke stoler på dig. Det kan jeg godt forstå du føler, når nu hun ikke vill lade jer sove sammen, men det er, tror jeg, fordi hun vil dig det bedste. Sådan som jeg ser det, og så kommer vi også lidt ind på alder, handler det mere om at hun har svært ved at stole på din kæreste. Som jeg ser det, er der langt fra 14 til 18 år og mit spørgsmål er måske mere hvorfor en 18 årig vil være kærester med en 14 årig end omvendt, og hvor meget han vil kunne acceptere og respektere at den 14 årige er et helt andet sted udviklingsmæssigt. I så fald er det jo netop fordi hun ønsker dig den bedst mulige indgang til seksualiteten, uden dårlige oplevelser.

Hvis du kan få dig selv til det, så synes jeg du skal tage en lang snak med din mor om hvorfor. Måske print mit svar ud, så du kan bruge det som udgangspunkt for samtalen, og for at sikre at det ikke bliver en kamp om at få ret, men en udveksling, for at kunne forstå hinanden.

Jeg håber det hjalp. Ellers håber jeg du skriver igen, så er jeg på pletten...

Med Venlig Hilsen

-Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program