Upopulær

brevkassespørgsmål

Upopulær

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 12 år 4 måneder siden

Hej cyberhus Jeg går i en ret stor klasse, med et rigtig godt sammenhold (troede jeg). Nogle af drengene fra min klasse skulle overnatte og holde en slags fest sammen. Så ville de invitere nogle piger og de inviterede alle undtagen fire piger og to af dem er sådan nogle ingen rigtig taler med, og jeg blev heller ikke inviteret med plus min rigtig gode veninde. Det er jeg rigtig ked af det og nu føler jeg bare at de slet ikke gider mig mere og at jeg bare er kedelig. Men pigerne valgte altså at tage med, og hvis det var mig havde jeg ikke taget til festen fordi jeg syntes at det ville være ondt mod mine andre veninder. Jeg tror bare ikke at det bliver det samme forhold vi får til hinanden igen. Jeg er bare så forvirret fordi jeg troede da at jeg var sådan okay populær, men det er jeg åbenbart ikke. Hjælp mig...

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå, hvis ikke det har været særligt rart at finde ud af, at dig og din veninde ikke blev inviteret med, når I troede at I havde et godt sammenhold i klassen.  Det meget naturligt at du bliver ked af det, når du mærker at du føler dig udenfor.

Det er ikke altid så nemt, når nogen i en klasse begynder at lave grupper, hvor ikke alle er inviteret med. Så kan man som du, nemlig godt komme til at føle sig kedelig og uinteressant og det er ikke særlig sjovt. Jeg har desværre ikke nogen perfekt løsning på, hvordan man løser sådan en situation, men vil jeg godt prøve at komme med nogle idéer.

Det kan jeg tænker du kan gøre er, at du kan prøve at snakke med de piger som var med til festen. Nu ved jeg ikke hvilket forhold du har til dem, men hvis du har det godt med de piger der tog afsted, så kan du prøve at snakke med de piger om, at du er ked at at du ikke skulle med. Måske kan du prøve at spørge dem, om ikke de har lyst til at have dig med en anden gang, fordi du også har lyst. Så kan du håbe de er gode til at lytte til dig og forstå dig.

Du kan også prøve at inviterer alle pigerne hjem til en hyggeaften eller noget, for at styrke forholdet mellem jer. Hvis I får et bedre sammenhold imellem jer piger, så kan det være at I bliver bedre til at tænke på hinanden og huske at få hinanden med når der sker noget.

Jeg håber det er nogle idéer du kan bruge til noget.

De bedste hilsner Sine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program