HJÆLP!

brevkassespørgsmål

HJÆLP!

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 12 år 3 måneder siden

Hej Cyberhus! Jeg er en pige på 15 som har onaneret lidt da jeg var 13-14 år jeg har nogle få, FÅ gange også gjort det nu her i 15 års alderen!! Men jeg har det bare rigtig skidt med det og går rundt og føler mig ekstrem klam og ville gerne tale med en god veninde eller sådan om det men er bange for at hun vil synes at jeg er klam og får et forkert billede af mig. Ville også rigtig gerne snakke med min mor og spørge om hun måske også gjorde det da hun var ung og om det er iorden at jeg gjorde det!! Men kan bare ikke !!!!! og vil bare så gerne vide fra jer om det er normalt at man noglegange, få gange har gjort det og at hvis man fortalte det at man så ikke kom ud som en total klam type??? Vil egentlig helst ikke gøre det, men noglegange bliver man lidt fristet eller hvad man nu siger!!! Ville helst spule tiden tilbage og ønske at jeg ikke var begyndt på det!! Det er sku et stort problem for mig ligenu også fordi vennerne i skolen og unge på min alder snakker meget om det og de fleste af mine veninder siger det er ulækkert og sådan men det kan selvfølgelig også bare være en facade!! Er bare røv forvirret :-( !! Nogle siger bare at det er ulækket og ikke rigtig at gøre, men vil bare gerne vide om det passer at der er mange på min alder (både piger og drenge) som gør det?? Og er det virkeligt sådan noget som man ikke kan snakke med nogen om face to face eller sådan ????? Håber ikke det er alt for forvirrende og at i kan følge mig bare i lidt af det !!! :/ vh den MEGET forvirret og fortvivlet pige !!

Svar: 

Hej forvirrede og fortvivlede pige, 15 år,

Det er da en frygteligt masse bekymring du går rundt med, lad os se om ikke jeg kan hjælpe med noget af det.

Lad mig starte med at slå fast, at det er helt normalt, både for drenge og for piger at onanere. Der er ikke noget unaturligt eller klamt i det. Onani er typisk noget der virkeligt tager fart i løbet af teenageårene, hvor seksualdriften også tager fat. Drenge bliver spændende på en lidt anden måde, hormonerne går amok og man bliver kønsmoden. I den forbindelse er det også helt naturligt at man begynder at udforske kroppen på en anden måde, og altså også onanerer.

Derfor vil jeg også tro, når du nu er 15, at en del af dine veninder også har onaneret - det er mere end bare sandsyneligt. Jeg har ikke kunnet finde noget helt konkret statestik på hvem der onanerer en gang i mellem, men 8 ud af 10 drenge og 4 ud af 10 piger onanerer jævnligt, hvilket så hvidt jeg kan forstå er mindst en gang om ugen, eller noget der ligner.

Hvad jeg derimod tror kan være det der for dem til at slå det hen som klamt, er at det kan føles ret personligt at snakke om. Så hvis du vil snakke med en veninde eller din mor, så vælg en du har stor fortrolighed med. Jeg tror det kan være rigtigt godt for selvtilliden at få snakken, gerne med begge parter. Jeg tror det kan være meget opklarende.

Jeg håber det var en hjælp, du er altid velkommen til at vende tilbage hertil, hvis der er mere eller andet du vil vide.

Med Venlig Hilsen

-Sune

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program