Væk hjemmefra

brevkassespørgsmål

Væk hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 11 år 10 måneder siden

kære cyperhus. hjælp mig! jeg er for et halvt års tid flyttet fra Ringsted med min familie, jeg vil smadder gerne tilbage til Ringsted og bo for mig selv, problemet er at jeg går på produktions skole og får kun 2800,- udbetalt fordi jeg er hjemmeboende, hvad gør jeg? jeg vil hurtigs muligt tilbage til Ringsted, pga den her by jeg bor i nu, minder mig for meget om min eks kæreste som lige er gået fra mig. :'( hvad skal jeg gøre? kan kommunen hjælpe mig? kh C

Svar: 

Hej C

Jeg kan se, at du er fyldt 18 år og derfor er du det man kalder myndig. Det vil sige, at du har ansvaret for dit eget liv og derfor kan du flytte tilbage til Ringsted, hvis du har lyst, har råd og kan finde et sted at bo. Det er ikke noget kommunen skal hjælpe med.

Men hvis du flytte hjemmefra, får du udeboende SU og det er jo en del mere og på den måde kunne der jo godt blive råd til en husleje og mad i hvert fald. Og så kan du jo finde et arbejde nogle timer om ugen, og så er der også råd til det sjove.:)

Omkring skolen, så skal du jo så skifte skolen og der skal du snakke med den skole du går på nu, så tror jeg de kan hjælpe dig med det skifte. Det kan også godt være, at skolen i Roskilde kan hjælpe med at finde bolig/kollegieværelse - det ved jeg ikke, men det er da værd at spørge om.

Nu kender jeg dig jo ikke, men hvis du tidligere har fået hjælp af kommunen eller lider af en sygdom som kræver ekstra hjælp, så kan det godt være kommunen kan hjælpe. Så jeg synes helt sikkert at du skal kontakte Ringsted kommune og få en snak med en sagsbehandler, hvis du mener at du har brug for ekstra hjælp. Og så må du høre om de kan hjælpe.

Håber din flytning lykkes, for jeg kan godt høre på dig, at du gerne vil afsted.

Venlig hilsen

Erroll

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program