Det svier.

brevkassespørgsmål

Det svier.

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 11 år 9 måneder siden

Hej Cyberhus. Jeg har det problem at det svier ved skeden efter samleje og lidt i starten når der gives finger, men det er kun på det tidspunkt? det gør ikke ondt når jeg tisser overhovedet og er ikke irriteret ved urinrøret. Jeg har lagt mærke til at det til tider godt kan klø ved skamlæberne, men igen de er ikke hævet eller noget? Hvad kan det være? jeg har snakket med min kæreste og han mærker intet. Vi har aldrig været i seng med andre, men der går nogle gange mere end en uge imellem vi har samleje, kan det være derfor? eller kan det være forbi jeg til tider kommer til at vakse mig dernede med sæbe? Mvh. den lidt bekymrede pige.

Svar: 

Hej Bekymrede pige

Dejligt at du skriver til os med dit problem. Jeg tænker at der kan være et par årsager til at du oplever kløe og svie i skeden. 

Som du selv skriver er det ikke ret godt for en pige at bruge almindelig sæbe til at vaske kønsdelene. Når du bruger almindelig sæbe kan det gå ind og forstyrre den normale pH-værdi (surhedsgrad) i skeden. Det kan tørre din skede ud og/eller give underlivssvamp. Det kan være det du oplever som kløe og svie. Jeg anbefaler at du begynder kun at bruge vand, eller køber en intimsæbe som er beregnet til formålet. På den måde kan du bedre sikre dig at du vedligeholder den naturlige pH-værdi.

En anden årsag kan være at du ikke er tilstrækkelig våd, når du og din kæreste dyrker sex. Hvis det er tilfældet kan et længere forspil eller brug af en god glidecreme være løsningen. Det er vigtigt for en pige at hun er helt klar og våd nok til at fingre eller penis kommer op i skeden. Hvis du er for tør kan din skede nemt blive irriteret. Det kan også være det du oplever.

En tredje ting, jeg tænker du kan være opmærksom på, er om din kæreste har lange eller flossede negle, neglerødder eller hård hud på fingrene. Når du nu skriver at svien ofte finder sted i forbindelse med at du får finger, kan det også være en årsag.

Du spørger om det kan være fordi der nogengange går lidt tid imellem du og din kæreste har sex. Jeg tror ikke det kan have så meget at sige i forhold til at det klør og svier efter sex. Jeg tænker at det højest ville kunne give lidt ”smerter” lige i starten af et samleje, og efter en kort tilvending, blive behageligt igen. Så det tror jeg ikke du skal bekymre dig om.

Til sidst vil jeg skrive at jeg synes du skal prøve at gå til din læge så han/hun kan kigge på dit underliv. Hvis det er en svampeinfektion, kan du få noget creme eller nogle piller så det hurtigt kan blive nedkæmpet. Hvis ikke det er, kan lægen sikkert fortælle dig hvad det ellers kan være. Hvad du selv kan gøre er jo at bruge en intimsæbe i stedet for en almindelig parfumeret sæbe, og huske at være våd nok inden samlejet.

Jeg håber du har kunne bruge mit svar til noget og at dit kløende problem forsvinder hurtigt.

Med venlige hilsner

Helene

 

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program