hej

brevkassespørgsmål

hej

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 11 år 8 måneder siden

Jeg hader ost og løg og ketchup og tid især hvis man blander det sammen. Er det normalt? Og ved du om. Der er nogle restauranter i nærheden af ringkøbing som IKKE sælger det?

Svar: 

Hej med dig
Vi har alle ting, som vi ikke bryder os om, og som vi måske ligefrem ikke kan lide. Jeg kender flere, som ikke er vilde med de tre ting, du nævner, så du behøver ikke at bekymre dig.

Der var engang én, der fortalte mig, at man skal smage tingene mange mange gange, før man kan lide dem, da smagsløgene skal vænne sig til smagen.

Hvis du synes, det er et problem, at du ikke kan lide de tre ting, kan du jo forsøge at smage på dem hver gang, du har muligheden (også selvom du ikke spiser op), så dine smagsløg vænner sig til smagen. Løg og ost findes i virkelig mange varianter - det kan jo være, at du pludselig finder en variant som du godt kan lide. Eksempelvis er jeg ikke så glad for ost, men der er dog nogle oste jeg godt kan lide - smørreost og smeltet ost.
Derudover udvikler vores smag sig hele livet - måske har du prøvet, at der var noget, du ikke kunne lide da du var lille, men som du godt kan lide nu. Så der er håb for, at du en dag kommer til at synes om ost, ketchup og løg.

Jeg må indrømme, at jeg ikke er så kendt i ringkøbing, men hvis du er ude at spise, kan du altid bede om ikke at få de ting i, som du ikke kan lide.  Du kan fx sige, at du IKKE vil have løg i din burger, ost i din salat eller hvad det nu skulle være :) 

Mange weekendhilsner 
Simone

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program