jeg er forvirret?

brevkassespørgsmål

jeg er forvirret?

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 11 år 7 måneder siden

hey, er en pige på 13, snart 14..... jeg havde en god ven i min klasse, vi begyndte at være meget sammen og var nærmest som bedste venner. vi aftalte at vi skulle være sammen en dag, der var min bedste veninde med, han begyndte at kramme mig hele tiden, og ligge sig tæt op af mig osv.. da min bedste veninde skulle hjem, blev jeg ved ham, og vi hyggede os med noget slik ude i en skov, da han skulle hjem krammede vi i laaang tid. derefter aftalte vi at mødes igen... bare alene. (jeg var helt vild med ham). oppe i skolen begyndte at flette fingre mens klassen så det, og alle vidste at vi havde noget... men jeg var ikke sikker på om han kunne lide mig?! jeg var meget forvirret og troede egentlig bare at vi vi var venner.... så jeg skrev til ham: om han kunne lide mig, fordi jeg kunne godt lige ham, men han svarede "nej, vi skal kun være venner!" men vi skulle stadig være sammen. vi tog hjem til mig, og i starten var det meget akavet.... pludselig lagde han sig under dynen og spurgte om vi ikke skulle putte? jeg gjorde som han sagde, og lagde mig under dynen, vi ly og hygge snakkede.... så spurgte han om vi ikke skulle gå ud i teltet ude i min have. så det gjorde vi så... vi kom der ud og lå og hyggede os og pludselig kyssede vi og vi snavede, og lå på hinanden osv.. han fortalte mig at han godt kunne lide mig nu, og jeg det samme. næste dag var det ret akavet, men vi talte da lidt sammen.... han tog på ferie dagen efter, han havde lovet at sende et post kort, men det gjorde han ikke? da han kom hjem, ignorrede han mig, og begyndte at flirte med andre, og bagtale mig.... jeg blev meget ked af det og skrev derfor til ham.... han skrev til mig og svinede mig til, han var et stort svin overfor mig... nu vil han gerne være venner. men jeg har det sådan at nu vil jeg have min hævn.... hvad skal jeg gøre? han var en af mine bedste venner, også sårede han mig, jeg er såååå forvirret! please hjælp!!

Svar: 

Hej med dig 

Rigtig godt du skriver herind med dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå du er blevet forvirret over de signaler han har sendt dig, når han har skiftet mellem at bare ville være din ven, gerne ville flirte med dig og til at svine dig til.
 
Kærlighed kan være en forvirrende ting, og især når man er teenager hvor hormonerne flyver rundt i kroppen og følelser nogle gange ændrer sig hurtigt. Jeg kan godt forstå det sårede dig at han pludselig ignorerede dig, bagtalte dig og svinede dig til. Og nu vil han så være venner med dig igen, men du er stadig sur og ked af det, og har faktisk lyst til hævn.
Hævn får man sjældent noget ud af – du har lyst til hævn fordi han sårede dig – men hævn hjælper ikke på at du er blevet såret og fjerner ikke følelsen, og efterlader tit bare begge parter med en anden dårlig følelse.
Hvis du et eller andet sted godt kunne tænke dig at være venner med ham igen, synes jeg istedet du skal tage en snak med ham en dag – fortæl ham at han sårede dig, fordi du stolede på ham og så var han ond mod dig. Måske vil han lytte og I kan få en god snak om hvordan han var overfor dig sidst og hvad du følte. For når du stadig er sur og ked af det der skete, bliver det svært at blive venner igen, før I har fået snakket ud om det. Når I har haft snakket kan du mærke efter hvordan du har det – måske har du fået lyst til at lukke ham ind i dit liv igen, eller måske vil han ikke rigtig lytte til hvordan du oplevede det, og så er han måske ikke den rigtige ven for dig.
Hvis du er helt sikker på at du ikke vil være venner med ham igen, synes jeg bare du skal lade ham være og koncentrere dig om de andre venner du har, som du kan stole på og regne med. Som sagt synes jeg du skal glemme at få hævn, fordi det hjælper ikke på at han sårede dig. Den bedste måde at komme over at han sårede dig, er at prøve at få snakket ud med ham.
 
Jeg håber du kan bruge mit svar, og at du finder ud af om du har lyst til at blive venner med ham igen eller ej. Husk på, at der også er mange andre søde drenge derude, som fortjener dit venskab og din kærlighed. 
 
De bedste hilsner fra Heidi 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program