Graviditet?

brevkassespørgsmål

Graviditet?

brevkassespørgsmål af
Anonym
19 år
Oprettet 11 år 3 måneder siden

Kære cyperhus. ved ikke lige hvor jeg skulle skrive det henne, så vil starte her. (så må i flytte min besked hvor den nu passer hen.) Det hele startede med i 2010 der begyndte jeg at skrive med en rigtig sød fyr som jeg havde mødt på hot.dk vi sås en dag og vi var forelskede, vi blev kærester, men det gik ikke rigtig da jeg ikke var meget for at ses dengang med mine 17 år.(han var 18) det endte med vi bare blev venner og skrev en hel del sammen.. (vi havde noget kørende en gang i mellem) tiden gik og vi begge fik en ny kæreste hver i 2012, det holdte ikke ret længe, hverken for ham eller mig. den 21. september 2012 flyttede jeg i egen lejlighed og nu er jeg 19 år.. den 9. december 2012 fik jeg hans adresse og mødte uvendtet op (han bor også alene) han blev rigtig glad for at se mig og jeg blev også glad for at se ham. (han har været vild med mig siden vi sås første gang den 11. december 2010 og han har ventet på jeg ville komme tilbage til ham en dag som jeg sagde jeg ville for inderst inde følte jeg stadig noget for ham.) vi blev så kærester den 10. december 2012 og har været sammen hver dag stort set lige siden vi blev kærester. og jeg føler bare at han er den rigtige når han har ventet på mig i 2 år. vi har det perfekt sammen og snakker alleredet om at flytte sammen meget snart. nu har vi det på den måde at vi også gerne vil have en lille.. min mor har sagt at hun vil hjæpe mig alt det hun kan med at passe den lille når jeg får en. jeg er under uddannelse, går på grundforløb på sosu og vil gerne være PA. og min kæreste er snart uddannet saglsassistent... sååå der er nogle minuser ved at blive gravid nu. 1. jeg er ikke færdig med min uddannelse, men så længe jeg bare genemføre grundforløbet så er jeg tilfreds. 2. vi har ikke ret mange penge og ting til babyen har jeg regnet ud nemt kommer op ved en 20-30.000 men måske er man heldig at kan få noget nogle steder fra eller evt bare se og får sparet penge op til barnet kommer til verden. 3. vi bor ikke sammen endnu og jeg ved ikke nu om jeg kan klare et barn (men med min mors hjælp skal det nok gå) 4. da jeg går på grundforløb og vil uddanne mig som PA og ikke har været tvangsfjernet eller noget, så kan kommunen ikke tage barnet fra mig? eller hvad? jeg vil ikke sætte et barn i verden og kommunen så vælger at komme og tage det fordi at de mener jeg ikke er egnet som mor? jeg er en meget kærlig og omsorgsfuld person. vi har alleredet gjort det 2 gange uden gummi... om jeg bliver gravid, kan ikke siges før om noget tid-- så det jeg vil hen til det er, hvad er bedst? er det dumt at få et barn når man har kendt hinanden i 2 år og kun været kærester i lidt over 1 måned. eller hvad? nummer 4 er også et spørgsmål. håber i kan hjælpe. kh: den måske kommende mor.

Svar: 

Kære du

Du stiller et vigtigt spørgsmål, som jeg godt kan forstå du gerne vil have lidt respons på. Det vil jeg forsøge at give dig. Dit spørgsmål burde nok egentligt være blevet flyttet til ”ondt inderst inde”-brevkassen, men nu svarer jeg på det her i stedet.

Jeg kan ikke svare dig på om du skal have et barn nu eller ikke, det er noget kun du kan bestemme, da du er over 18 år og derfor myndig. Jeg forstår godt din lyst til at få et barn, for jeg tror det er noget langt de fleste kvinder tænker på. Men når det er sagt så er mit råd helt sikkert at vente, af flere grunde.

Et barn har bedst af at have forældre, der kender hinanden godt og bliver sammen i lang tid, for at få en tryg og velfungerende opvækst. Selvom I har kendt hinanden i nogle år, er det ikke det samme som at I er klar til at få et barn.

Det er vigtigt at I får nogle erfaringer og oplevelser sammen, som kan styrke og udvikle jeres forhold. Forelskelse er en fantastisk følelse, men det er ofte først når den er væk, og man får konflikter, at man rigtigt kan mærke hvordan man fungerer sammen. Det er nemlig sådan at det er i de svære perioder og situationer, at man lærer hinanden rigtig godt at kende.

Jeg synes I skal starte med at flytte sammen og finde ud af hvordan det går. Man kan gå og være fuldstændig forelsket og glæde sig til at skulle være sammen, men hvis man bor sammen, er det ikke helt det samme mere, fordi man ser hinanden hver dag, også i situationer der måske ikke altid er sjove.

Du nævner det her med din uddannelse, og om du kan gennemføre den. Hvis du bliver gravid og får et barn, er det nok ikke sandsynligt at det er indenfor den første stykke tid at det bliver muligt. Der er helt sikkert nogle der gennemfører en uddannelse, både når de er gravid og har barn, men det kræver lidt ekstra. 

Dit spørgsmål angående kommunen og om de kunne finde på at tvangsfjerne dit barn, kommer an på mange ting. Det handler ikke om arbejde og uddannelse, men om menneskelige ting, såsom kærlighed, tålmodighed, rutiner og omsorg. Alt sammen noget der ikke kan måles direkte, men som gør at et barn er sundt og rask, og har det godt.

Til sidst får jeg lyst til at spørge, hvorfor I har så travlt. Hvad er det I skal nå? I er kun lige omkring 20 år, og der er mange år endnu at blive forældre i. Det er en skøn ting at blive forældre, men også et kæmpe ansvar og forpligtelse. Alt det man kunne da man var selv, kan man ikke lige så nemt med et barn. Jeg synes I skal prøve at nyde hinanden, og få gjort noget af alt det man ikke kan med et barn. Når I kender hinanden rigtig godt, på både godt og ondt, tror jeg at I ville få en meget bedre oplevelse med at skulle være forældre.

Jeg håber du kunne bruge mit svar og at du får taget et valg der er godt for dig, men også for din kæreste og et eventuelt kommende barn.

Venlig hilsen Marianne

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program